Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Centrul Vechi al Capitalei, capitala distracţiei!

Există locuri în România care şi-au învăţat lecţia turismului. Cum ar fi Centrul Vechi al Capitalei. Nu mai departe de acum şase ani, era un loc cu multe ruine, gunoaie şi maidanezi. Astăzi este considerat “capitala distracţiei”.

Vezi și

 Întrebarea este, de fapt, de ce n-ar fi? Avem tot ce au şi alte popoare. Locuri frumoase, oameni frumoşi şi mai ales idei frumoase. Putem spune că prin schimbarea la faţă a Centrului Vechi, Bucureştiul şi-a învăţat lecţia de turism.

Şi, revenind la întrebare, Centrul Vechi este Capitala Distracţiei din mii de motive. Unul pentru fiecare om care vine să petreacă seară de seară aici. De la rockeri la hipsteri, de la corporatişti la studenţi. Există loc pentru toată lumea. Dar există şi un loc comun pentru toată lumea.

Dacă în multe ţări asiatice karaoke nu mai e de mult doar o distracţie, ci o religie, în România, fenomenul îşi face loc, încet-încet. Vârful de lance este un club cochet din Centrul Vechi. Patronul, un englez sadea, nu şi-a imaginat vreodată că va fi proprietarul celui mai în vogă club de karaoke din Bucureşti.

Iar doi ani mai târziu, a ajuns să aibă parte de muzică din plin. Cam în fiecare zi a săptămânii. Cum în weekend este foarte aglomerat, oamenii preferă să vină şi lunea sau marţea. Doar să apuce să cânte. Culmea însă, nu sâmbăta e cea mai aglomerată zi pentru ei.

L-am lăsat pe Michael să se ocupe de bar şi am mers la etaj. Acolo unde se întâmplă magia. De cât de bun este un club, îţi dai seama după clientelă. Dacă lumea stă la masă, cu mâna lipită de telefon şi cu o atmosferă de mănăstire tibetană, e clar că ceva nu merg. Din fericire nu a fost şi cazul acestui club de karaoke.

Lumea cânta, dansa, aplauda şi trăia fiecare clipă. Pentru că acolo nu contează dacă eşti progamator, poliţist, punker, rapper sau student. Contează doar distracţia.

Unii vin să cânte, alţii să îi audă pe alţii cum cântă. Şi mai sunt cei atât de îndrăgostiţi de club, încât îşi petrec şi ziua de naştere aici. Cum sunt aceşti doi tineri.

Însă nu poţi să impresionezi pe toată lumea. Mai ales dacă vin dintr-o ţară în care cluburile de karaoke sunt la un cu totul alt nivel.

De fapt, ăsta este secretul nostru. Fete frumoase şi distracţie autentică. Şi, indiferent dacă se compară sau nu cu cele din Coreea de Sud, acest mic club din Centrul Vechi este unul dintre localurile care au pus umărul la reputaţia Bucureştilor drept Capitală a distracţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Centrul Vechi al Capitalei, capitala distracţiei!