Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Cosplay devine tot mai popular și în România

Cosplay-ului sau joaca de-a costumele, un fenomen născut în Statele Unite, a ajuns de câţiva ani şi la noi. Şi devine din ce în ce mai popular. În această lume şi-a făcut loc şi Livia, o tânără din Cluj.

Vezi și

 Fie că vorbim de cărţi, de jocuri, de filme sau de benzi desenate, cei mai mulţi dintre noi au câte-un personaj preferat. De exemplu, al meu este Elisabeth Bennet, din Mândrie şi Prejudecată. De fiecare dată când revăd filmul, mă întreb cum ar fi să fiu în pielea ei măcar o jumătate de zi. De curând am aflat că aş putea face asta cu ajutorul cosplay-ului. Sau joaca de-a costumele.

Acest fenomen născut în Statele Unite a ajuns de câţiva ani şi la noi. Şi devine din ce în ce mai popular. În această lume şi-a făcut loc şi Livia, o tânără din Cluj. A creat primul costum în 2007. Şi nu s-a mai oprit. Acum crează, de la zero, costumaţii atât pentru ea, cât şi pentru iubitorii fenomenului.

Livia are 33 de ani, iar pe ultimii 8 i-a petrecut în această lume colorată a conveţiilor. În lumea pasionaţilor de jocuri sau de filme fantastice ea este o vedetă. Ea şi ceilalţi cosplayeri sunt cei care scot din paginile cărţilor şi din computere personajele îndrăgite de milioane.

La opt ani de la prima participare , nici ea nu mai ştie câte costume a creat. Pentru că, pe lângă cele pe care le face pentru ea, Livia a creat multe costume pentru cei care vor să facă cosplay, dar nu au timpul sau conştinţele necesare pentru a fabrica un costum. Dar nici pentru ea nu este uşor.

În spatele fiecărui costum stau sute de ore de muncă. În funcţie de complexitate, un realizarea unui astfel de costum poate dura mai bine de o lună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Cosplay devine tot mai popular și în România