Antena Meniu Search
x

Special! Horoscopul culinar

Orice zodiac dă informaţii despre personalitatea unui om, despre starea de sănătate a acestuia şi, desigur, despre bani! Însă un zodiac elaborat mai furnizează o informaţie: ce trebuie să mănânce respectiva persoană pentru a avea o permanentă stare de bine.

Vezi și

Sunt oameni dintr-o anumită zodie cărora li se recomandă ca - după o vârstă - să renunţe total la carne, pentru a nu dezvolta anumite boli provocate de consumul de proteine animale.

De asemenea, fiecare zodie are legumele şi fructele preferate. Chiar dacă nu se ocupă cu alcătuirea zodiacului culinar, astrologii români spun că această compatibilitate gastronomică există şi e bine să fie respectată.

Astrologii spun că legătura dintre stele şi mâncare există, deci se află. Fiecare zodie are predilecţie către anumite legume, fructe sau tipuri de carne.

Pentru Berbec, de exemplu, fructul ideal este mărul. Iar la categoria legume: morcovul, ceapa albă şi gulia. În mod deloc surprinzător, Berbecilor li se recomandă carnea de. berbecuţ.

Taurul are ca şi legumă: conipida, mazăprea, fasolea.: legume foarte consistente. Cartofii, carrtofii prăjiţ, iar ca fructe: căpşini, cireşe. Se spune că e bine să mănânci fructul acre apare în perioada zodiei tale.

Gemenii au ca şi fruct de bază grefa. Lor le plac fructele cu un gust specific: amărui, dulce-acrişoir: zmeura.

 La rac, funcționează crustaceele, deci, iată, ce li se potriveşte. Pepenele roşu şi bananele, iar ca legume: salata verde şi algele marine, pentru că racul mănâncă plancton, iar salata verde este omologul lui terestru.

Despre leu, se spune că preferă citricele.

Şi nu doar portocalele, ci toate fructele galbene şi rotunde ca soarele.

Fecioarele, pe cât sunt de pedante, pe atât de nepretenţioase când vine vorba despre legume. Mai clar, astrologii nu au găsit o legumă care să-i dăuneze. Au, însă, o recomandare: pe la 30-40 de ani ar fi indicat ori să devină vegetariană, ori să reducă sensibil cantitatea de carne.

Balanțele au ca preferate perele şi strugurii. Deja discutăm de exploziile de toamnă, cu fructele. Perele, prunele sunt recomandate, iar ca şi carne: cea roşie, chiar pregătită, fripturile la cuptor.

La scorpion tot ce ţine de mediul acvatic: ca şi carne benefică, acre este foarte bună pt scorpion, deşi el este gurmand. La fructe: gutuia, ceai sau tinctura de pelin face minuni. La carne: cea de porc. Dicutăm de gurmanzi în adevăratul sens. 

Capricornul e un fan al tocăturilor: de la carne tocată și mititei pâna la cârnaţi, ciorba de perişoare este favorita. Pâna la legume de pământ: cartoful, varză, conopidă, brocoli, sparanghel.

Vărsătorii se pare că sunt excentricii zodiacului. Tot ce este exotic li se potriveşte. Cu cât nebunia culinară este mai mare, cu atât li se potriveşte mai mult. Ca legume sunt recomandate: varza roşie sau sfecla roşie. Şi, la fel, toate fructele de mare rezonează cu această zodie. Şi, la fel ca şi fecioarele, după 40 ani e preferabil să devină vegetarieni.

Atunci când vorbim de zodia peşti, ne gândim că peştele este carnea preferată. Astologii spusţin altceva. ei spun că, cei care sunt în zodia peşti se împart în două: cei acre iubesc carnea de peşte sau care preferă un substitut.

Însă trebuie să ţinem cont de un element foarte important: ascendentul.

Cu toate acestea, specialiştii în stele spun că horoscopul culinar te ajută să fii mai sănătos. Nu e obligatoriu să crezi în zodii ca să alegi alimentele care îţi fac bine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Special! Horoscopul culinar