Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Legi greu de înțeles

Legile au fost inventate pentru a se evita haosul! Atât timp cât omul ştie ce este bine şi ce este rău, lumea poate să meargă înainte. Normal că mulţi încalcă regulile impuse de autorităţi, dar sunt pedepsiţi pe măsură.

Vezi și

 Franţa - modă de lux, parfumuri fine, vinuri şi brânzeturi de cea mai bună calitate, Turnul Eiffel, Arcul de Triumf, Luvru, Versailles şi o lege caraghioasă. Aceasta sună astfel: "Niciun proprietar de porc nu are voie să-şi boteze animalul Napoleon!" Asta nu înseamnă că un francez îndrăgostit de istorie nu poate să-i spună purceluşului său, Robespierre.

New York - visul oricărui emigrant - zgârie-nori, reclame mari şi luminoase, entertaineri, agitaţie 24 de ore din 24, Manhattan. Şi o regulă: "Nimeni nu are voie să umble cu o îngheţată în buzunar în zilele de duminică!" Totuşi, new-yorkezii nu au de ce să se plângă. Îşi pot pune îngheţatele în buzunar în toate celelalte zile ale săptămânii.

California - soare, plajă, fete pe role, băieţii care trag de fiare în mijlocul străzii, Hollywood. Plus o lege caraghioasă: "Nicio maşină fără şofer nu are voie să circule cu mai mult de 90 de km pe oră." Regula are logică doar în San Francisco, acolo unde sunt străzile în pantă. E posibil ca un şofer căscat să uite să tragă frâna de mână, iar automobilul să atingă această viteză. Dar restul californienilor cu ce sunt vinovaţi?!

În Florida, însă, există o altă normă pe care o poţi încălca dacă nu eşti bine informat. Deşi e locul perfect pentru a face plajă şi surf, vei avea probleme cu poliţia dacă începi să cânţi în costum de baie. Aşadar, dacă ajungeţi pe acolo şi simţiţi un fior artistic, aveţi două variante: ori vă abţineţi, ori vă îmbrăcaţi complet.

Roma - Colloseum, Treptele Spaniole, pantofi superbi, costume bărbăteşti perfecte, îngheţată senzaţională, pizza, paste, scutere. Dar să nu uităm un lucru important: "Locuitorii din Roma nu au voie să ţină peşti în acvarii, pentru că acest lucru este considerat cruzime împotriva animalelor". Deci să-i ţină în viaţă, e delict. Dar să-şi bazeze bucătăria pe fructe de mare şi peşte e în regulă.

Să trecem din nou peste Ocean, pentru că acolo par să se fi strâns toate legile hilare. Şi ne oprim tocmai în Nevada. Ce-i drept, o zonă deşertică, plină de cactuşi. Dar de aici şi până la următoarea lege e cale lungă. Cum sună? Aşa: "Nimeni nu are voie să meargă cu o cămilă pe autostradă!" În mod sigur, poliţiştii au încercat să stabilească o limită de viteză pentru cămile, doar că animalele nu s-au arătat impresionate. Ca atare, nu mai au acces pe autostradă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Legi greu de înțeles