Antena Meniu Search
x

Special! Masajul face sarcina mai uşoară

Dureri de spate, picioare umflate, oboseală, stres! O listă cu probleme de care s-au lovit aproape toate femeile însărcinate. Sigur, fiecare dintre ele a încercat să-şi amelioreze starea prin diverse metode

Vezi și

Dureri de spate, picioare umflate, oboseală, stres! O listă cu probleme de care s-au lovit aproape toate femeile însărcinate. Sigur, fiecare dintre ele a încercat să-şi amelioreze starea prin diverse metode

Indiferent cât de mult şi-a dorit să fie mamă, orice femeie recunoaşte că - la un moment dat - sarcina devine foarte solicitantă. Mai ales când vorbim de o doamnă care este nevoită să stea în picioare ore întregi.

Astfel de probleme nu se rezolvă cu medicamente, mai ales că majoritatea pastilelor sunt contrindicate în timpul sarcinii. Şi atunci care să fie soluţia ideală? Masajul. Dar nu orice fel de masaj, ci unul creat special pentru gravide.

Masajul pentru gravide se poate face pe parcursul întregii perioade de sarcină şi are multiple beneficii.

Masajul gravidei presupune tehnici speciale, menite să protejeze atât sănătatea mamei, cât şi a bebeluşului.

Poziţia gravidei în timpul masajului este esenţială pentru confortul ei. Specialistul trebuie să ţină seama de anatomia gravidei, care nu permite poziţionarea ei pe burtă în timpul masajului. Dacă nu poate să stea întinsă, se poate folosi un scaun special. Mişcările de masaj nu se efectuează în forţă, ci sunt tehnici speciale. Desigur, esenţial pentru un masaj reuşit este terapeutul.

Recomandat ar fi să faceţi cel puţin o şedinţă pe săptămână în timpul sarcinii. Dacă însă aveţi temeri cu privire la efectele masajului, puteţi cere sfatul medicului dumneavoastră. Dacă aveţi aprobarea sa şi vă hotărâţi să mergeţi la o astfel de şedinţă de relaxare, e bine să ştiţi că preţul variază între 100 şi 150 de lei, în funcţie de câte zone vreţi să vă fie masate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Special! Masajul face sarcina mai uşoară