Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Matia Curuia, un as al volanului la șapte ani

Esenţele tari se ţin în sticle mici. Însă, când îl vezi pentru prima oară pe Matia Curuia, nu prea îţi vine să crezi că este un as al volanului. Când afli că are doar şapte ani, deja ţi se pare o fantezie.

Vezi și

Esenţele tari se ţin în sticle mici. Însă, când îl vezi pentru prima oară pe Matia Curuia, nu prea îţi vine să crezi că este un as al volanului. Când afli că are doar şapte ani, deja ţi se pare o fantezie.

Vă mai amintiţi ce făceaţi la şapte ani? Eu eram foarte fericită pentru că începeam clasa întâi şi intram într-un univers nou pentru mine. Altfel eram pasionată de desene animate, păpuşi şi de jocurile copilăriei. În niciun caz nu mă gândeam că aş putea să conduc cu 100 de kilometri pe oră pe o pistă de karting.

Sunt însă copii care înainte să ajungă în clasele primare stăpânesc volanul mai ceva ca un pilot de curse. Unul dintre ei este Matia Curuia, care la doar şapte ani conduce ca fulgerul pe pistele de karting din toată România.

Când îl vezi pentru prima oară pe Matia Curuia, nu prea îţi vine să crezi că este un as al volanului. Şi totuşi, puştiul minune al kartingului ţine să ne contrazică. De acum doi ani, de când a descoperit acest sport, viteza i-a intrat în sânge.

Aşa că la cinci ani s-a urcat pentru prima oară la volanul unei maşini de karting şi a fost dragoste la prima acceleraţie. Rapid a început antrenamentele şi la şase ani a intrat în competiţiile naţionale. Matia îşi aminteşte prima cursă din viaţa lui de parcă a fost ieri. Bine, nu chiar ieri, ci anul trecut.

Apoi a învăţat să-şi stăpânească emoţiile la fel cum stăpâneşte volanul, iar la următoarele curse, a terminat numai pe locul întâi.

Odată cu numărul de kilometri din bord cresc şi emoţiile părinţilor lui Matia, care îi urmăresc fiecare mişcare de pe marginea pistei.

Cu sau fără emoţii, Matia are un vis. Vrea să ajungă ca idolul lui Fernando Alonso, aşa că ştie deja unde va alerga bolidul pe pistele de Formula 1.

Pentru că este un copil ambiţios si talentat, antrenorul lui are toată încrederea în el. E foarte greu să nu ai când vezi pasiune.

Deci, nu ne mai întrebăm dacă Matia va deveni regele circuitului de Formula 1, ci când se va întâmpla acest lucru. Până atunci are tot timpul să devină tot mai bun. Şi să crească.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Matia Curuia, un as al volanului la șapte ani