Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Mobilier învechit pe loc, la tine acasă

Dacă aţi răsfoit, măcar de curiozitate, vreo revistă de amenajări interioare, aţi remarcat că sunt la mare modă piesele de mobilier albe, cu flori şi cu o vechime considerabilă!

Vezi și

Dacă aţi răsfoit, măcar de curiozitate, vreo revistă de amenajări interioare, aţi remarcat că sunt la mare modă piesele de mobilier albe, cu flori şi cu o vechime considerabilă!

În primul şi în primul rând, aveţi nevoie de cea mai urâtă servantă din lume. Tocmai bună de aruncat. Prima mişcare e să scoateţi mânerele. După care curăţaţi servanta cu alcool de concentraţie 98 la sută. Nu uitaţi să vă puneţi mănuşi de protecţie.

Apoi acoperiţi servanta cu o vopsea pe bază de cretă. Dacă nu o găsiţi gata preparată, puteţi amesteca vopsea lavabilă cu nişte carbonat de calciu. Două părţi de vopsea lavabilă la o parte carbonat de calciu.

După ce aţi acoperit cât de cât cu rollerul, folosiţi o pensulă, pentru a întinde bine vopseaua peste tot. Daţi 2 straturi şi aşteptaţi să se usuce bine.

Dacă vreţi ca pe servantă să fie scris ceva anume, nimic mai simplu! Gândiţi-vă ce text v-ar plăcea să apară pe piesa de mobilier şi printaţi-l. Aveţi grijă să-l printaţi pe dos.

Acoperiţi toată partea scrisă cu lipici mat pentru decupaj. Aşa se numeşte şi aşa îl găsiţi şi în magazine sau pe site-uri de specialitate.

Acum plasaţi textul acolo unde doriţi. Pe sertare, în acest caz.

Folosiţi o folie mai groasă de plastic, pentru a nu distruge hârtia în timp ce transferaţi textul pe lemn.

Lăsaţi să se usuce perfect, după care umeziţi hârtie cu apă. Folosiţi o pensulă. După ce aţi udat bine hârtia, îndepărtaţi-o cu un prosop aspru. De asemenea, umed.

Dacă este cazul să faceţi mici rectificări, folosiţi o cariocă neagră. Dacă nu aveţi mâna sigură, folosiţi nişte şabloane.

E momentul să puneţi mâna pe teancul de şerveţele cu trandafiri. Luaţi unul, desfaceţi-l şi plasaţi-l acolo unde doriţi să imprimaţi florile. Da, este un banal şerveţel de hârtie, pe care îl puteţi găsi în orice magazin. Udaţi cu apă conturul florilor şi rupeţi-le.

Din materialul de mai sus puteţi afla paşii următori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Mobilier învechit pe loc, la tine acasă