SPECIAL! Sarea de Himalaya e cea mai bună
În ciuda faptului că prea puţine persoane o folosesc sau au auzit de ea, sarea roz a apărut acum milioane de ani. Aceasta este extrasă din munţii Himalaya şi este peste 99% pură, nefiind atinsă de nici o formă de poluare
În ciuda faptului că prea puţine persoane o folosesc sau au auzit de ea, sarea roz a apărut acum milioane de ani. Aceasta este extrasă din munţii Himalaya şi este peste 99% pură, nefiind atinsă de nici o formă de poluare
"Sarea roz de Himalaya poate fi folosită ca un înlocuitor al sării de bucătărie pe care noi o folosim, cu o singură condiţie: atunci când nu suntem într-o zonă indemică sau nu avem probleme tiroidiene care să apară pe un deficit de iod", spune Alexandru Aricescu.
Prin prelucrare, sarea de masă clasică îşi pierde majoritatea elementelor nutritive. De asemenea, aceasta este albită şi îmbogăţită aproape întotdeauna cu iod sintetic, dificil de ingerat pentru organism.
Culoarea ei este dată de continutul bogat de minerale şi fier, putând varia de la nuanţe de roz deschis până la roşu închis.
Sarea de Himalaya conţine nu mai puţin de 84 de minerale şi oligoelemente cum ar fi magneziu, calciu, fier şi potasiu.
Sarea roz ameliorează problemele respiratorii şi sinuzitele, întareste oasele, reduce riscul de apariţie a reumatismului şi a pietrelor la rinichi sau vezică biliară.
Sarea de Himalaya poate fi folosită şi extern, având efect de netezire şi cicatrizare a pielii, putând fi folosită chiar în tratarea psoriazisului.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰