Antena Meniu Search
x

Special! Stresul din trafic e boală

Din cauza stresului din trafic, putem să dezvoltăm tot felul de afecţiuni gastrice. Iar pentru că uneori stăm zeci de minute în scaunul maşinii, am putea avea tot felul de probleme la coloană.

Vezi și

Din cauza stresului din trafic, putem să dezvoltăm tot felul de afecţiuni gastrice. Iar pentru că uneori stăm zeci de minute în scaunul maşinii, am putea avea tot felul de probleme la coloană. 

Oraş mare, maşini multe şi şoferi care nu respectă întotdeauna regulile de circulaţie. Ce rezultă de aici? Stres, stres şi iar stres. Ce-i drept, atunci când trăieşti în Bucureşti ai nevoie de nervi de fier ca să rezişti traficului la orele de vârf.

Aglomeraţie, legile de circulaţie. Nu se respectă, sunt mulţi care circulă cum vor, pur şi simplu cu mult tupeu, în lipsă de respect faţă de ceilalţi participanţi la trafic. 

Psihologii au unele soluţii. Nu sunt capabili să fluidizeze traficul, dar ştiu ce trebuie să facem ca să nu cedăm psihic în clipa în care suntem blocaţi într-o mare de maşini.

Priveşte pe ceilalţi participanţi la trafic ca şi cum ar fi nişte fenomene ale naturii, deci când plouă picăturile de apă nu te deranjează, dacă e ninsoare, nu te deranjează fulgii de zăpadă, la fel şi ceilalţi participanţi la trafic sunt şi ei acolo nişte lucruri care ne înconjoară şi cu care trebuie să ne descurcăm.

E puţin probabil ca şoferii să fie capabili să se relaxeze prin această metodă. Cum să-l consideri "fulg de nea" pe iresponsabilul care tocmai ţi-a tăiat calea fără să semnalizeze? Sau "picătură de apă" pe colegul de trafic aflat în paralel cu tine, la semafor, şi care te delectează cu cele mai tari manele ale momentului? Totuşi, în cazul în care simţiţi că vă apucă o mare criză de nervi, faceţi tot posibilul să vă calmaţi. Pentru binele dumneavoastră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Special! Stresul din trafic e boală