Antena Meniu Search
x

Special! Trucurile persoanelor nesigure

Potrivit psihologilor, oamenii care se simt inferiori încearcă din toate puterile să-şi mascheze această slăbiciune. Şi - în funcţie de capacitatea intelectuală - aplică tot felul de metode. Din păcate, cea mai simplă este să îi facă pe ceilalţi să se simtă mizerabil

Vezi și

Potrivit psihologilor, oamenii care se simt inferiori încearcă din toate puterile să-şi mascheze această slăbiciune. Şi - în funcţie de capacitatea intelectuală - aplică tot felul de metode. Din păcate, cea mai simplă este să îi facă pe ceilalţi să se simtă mizerabil.

"În momentul în care vreau să par ceea ce nu sunt pot să am două comportamente şi în general narcisiştii oscilează între aceste două comportamente, de supraevaluare şi de subevaluare. Adică fie dezvoltă comportamente arogante, ostile, de autosuficienţă şi de devalorizare a celorlalţi, fie dimpotrivă, se preling pe lângă ziduri", spune Cristina Fulop, psiholog.

Un alt mod prin care indivizii nesiguri încearcă să îşi crească valoarea este să se laude cu prieteni puternici, influenţi, pe care însă poate i-au întâlnit doar o dată în viaţă. Să nu mai vorbim despre momentele în care apelează la falsa modestie.

Oamenii nesiguri nu suportă nici ca ceilalţi să le observe defectele şi slăbiciunile. "În momentul în care greşesc încearcă să devină extra punitivi, să dea vina în afară sau să acopere repede greşeala astfel încât ceilalţi să nu vadă ce s-a întâmplat, îşi pierd focusul de pe obiectiv pentru că, neavând încredere în ei, precis are dreptate şi precis felul în care au gândit ei lucrurile nu este cel corect, sunt negativişti şi se tem foarte mult şi de evaluări şi de eşec şi de sancţiune".

Şi nu în ultimul rând, se plâng permanent pentru că lucrurile din jurul lor nu merg atât de bine precum şi-ar dori.

Specialiştii spun că ar fi bine să încercăm să detectăm persoanele nesigure astfel încât să nu ne punem întrebări nejustificate cu privire la propria noastră persoană. Făcând acest lucru, vom mai reuşi ceva: să nu daţi importanţi acestui tip de indivizi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Special! Trucurile persoanelor nesigure