Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Un pictor altfel

Când vine vorba despre pictură, trăim cu senzaţia că nu mai poate apărea niciun curent nou! Desigur, specialiştii ne vor spune că există tot felul de inovaţii în domeniu, dar care scapă ochiului neavizat

Vezi și

Când vine vorba despre pictură, trăim cu senzaţia că nu mai poate apărea niciun curent nou! Desigur, specialiştii ne vor spune că există tot felul de inovaţii în domeniu, dar care scapă ochiului neavizat.

Dar, indiferent că ne pricepem sau nu la pictură, nu putem să nu ne bucurăm de faptul că un român a inventat un curent propriu, care i-a adus succesul nu doar în Europa, ci şi în Statele Unite. Curentul poartă numele de expresionism balcanic şi nu este foarte greu de înţeles. Mai ales că pictorul îşi realizează tablourile pe baza experienţelor sale de viaţă. 

Poveşti de viaţă, întâmplări diverse transpuse în acuarelă. Nonconformism, artă naivă, obiceiuri.într-un cuvânt expresionism balcanic. Paul Hitter, inventatorul curentului este un pictor altfel, care nu se cramponează de bariere şi reguli impuse.el se exprimă liber şi asta se vede în tablourile lui.

Perioada petrecută în Germania de Paul e plină de lecţii de viaţă pe care le-a transpus pe pânză. Momentele grele pe care le-a resimţit atunci şi oamenii pe care i-a avut alături, sunt parte din creaţiile lui. În Germania, a avut surpriza de a descoperi că romii sunt mai umani decât românii, chiar dacă o duc greu şi au mult mai puţin.

Tradiţiile şi obiceiurile româneşti şi rome sunt întâlnite în creaţiile lui Paul Hitter, unele dintre ele reprezentate cu umor şi sarcasm.

Dragostea nu putea lipsi din tablorile artistului, fiind reprezentată cu umor şi ironie, printr-o situaţie des întâlnită.

Multitudinea de culori animă tablourile lui Paul Hitter. Ele nu sunt simple reprezentări plastice, ele sunt pline de simboluri şi mesaje. Viaţa în diverse ipostaze prinde culoare în picturile artistului.

Până acum, Paul Hitter a avut expoziţii în Europa şi Statele Unite.

A avut expoziţii până acum în Europa, America şi s-a bucurat de un succes răsunător. Nonconformismul tablourilor lui i-a impresionat pe străini.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Un pictor altfel