Antena Meniu Search
x

Specialist oncolog acuzat de mită

Un medic din Miercurea Ciuc, însuşi şeful programului oncologic Harghita a fost trimis în judecată după ce ar fi primit mită ca să-i consulte pe bolnavii de cancer

Vezi și

Un medic din Miercurea Ciuc, însuşi şeful programului oncologic Harghita a fost trimis în judecată după ce ar fi primit mită ca să-i consulte pe bolnavii de cancer

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Târgu Mureș au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului CSIKI CSONGOR, medic specialist oncologie medicală, șef Compartiment Oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc și coordonator județean al Programului național de oncologie pentru județul Harghita, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea a 52 infracţiuni de luare de mită.

La data de 7 iulie 2014, acesta a primit, de la un număr de 13 bolnavi, bani în numerar, în valoare totală de 810 lei și bunuri alimentare, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante.

În cauză, procurorii au dispus măsura asigurătorie a sechestrului, asupra sumelor de: 2110 lei, 600 USD și 200 Euro, ridicate cu ocazia percheziției domiciliare de la inculpatului Csiki Csongor.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Harghita, cu propunere de menținere a măsurilor preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Specialist oncolog acuzat de mită