Antena Meniu Search
x

Spectacol INEDIT! De Ziua Internaţională a Muzicii, opt studenţi români au susţinut concerte simfonice în cursa Cluj Napoca - Londra şi retur (VIDEO)

O orchestră formată din opt studenţi ai Academiei de Muzică 'Gheorghe Dima' a susţinut, duminică, două concerte simfonice în timpul zborului cu avionul

O orchestră de cameră formată din opt studenţi ai Academiei de Muzică 'Gheorghe Dima' din Cluj Napoca a susţinut, duminică, două concerte simfonice în timpul cursei aeriene Cluj Napoca - Londra şi retur.

Potrivit unui comunicat, reprezentaţia artistică face parte din proiectul cultural 'Simfonie dincolo de nori', organizat de Georgiana Rusu, o actriţă de 28 de ani de la Teatrul de Stat din Constanţa şi este finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul reprezintă o parte din contribuţia Romaniei la sărbătorirea Zilei Internaţionale a Muzicii, care se celebrează în fiecare an, pe data de 1 octombrie.

Repertoriul concertelor cuprinde 14 hituri româneşti şi străine, reorchestrate de dirijorul Razvan Metea pentru interpretarea cu instrumente specifice unei orchestra simfonice: 'Dincolo de nori' - Holograf, 'Ce are ea' - Delia, 'Hai acasă' - Gil Dobrică, 'Luna si noi' - Vita de Vie, 'Muro Shavo' - Hara, 'Ochii tăi' - Holograf, 'My way' - Frank Sinatra, 'Shape of you' - Ed Sheeran, 'Yesterday' - Beatles, 'What a wonderful world' - Luis Armstrong, 'Stand by me' - Ben E. King, 'Hey Jude' - Beatles, 'Clocks' - Coldplay, 'Nothing else matters' - Metallica.

După întoarcerea membrilor orchestrei de la Londra pe aeroportul din Cluj-Napoca, programul proiectului 'Simfonie dincolo de nori' cuprinde încă două concerte, care vor fi organizate tot duminică, în timpul cursei aeriene Cluj Napoca - Bucureşti şi retur (plecare de la Cluj la ora 19,00, aterizare Bucureşti - Otopeni la ora 19,45; plecare de la Bucureşti - Otopeni la ora 21,30, aterizare la Cluj la ora 22,20).

 Proiectul cultural, cu o valoare totala de 84.000 lei, a fost propus spre aprobare în cadrul sesiunii de selecţie şi evaluare organizată de Administraţia Fondului Cultural Naţional în luna martie şi s-a numărat printre cele 22 de proiecte care au obţinut finanţarea la 'Aria tematică Muzică'.

Condiţiile de concurs au presupus promovarea experimentului muzical şi mobilitatea naţională şi internaţională a artiştilor şi a produsului cultural.

'Obiectivul proiectului a fost promovarea imaginii României în Europa, într-o zi cu semnificaţie importantă pe plan cultural - Ziua Internaţională a Muzicii, demonstrând că atât organizatorii de evenimente cât şi tinerii muzicieni români sunt capabili să creeze acte artistice transnaţionale comparabile ca impact şi calitate cu evenimentele internaţionale din domeniul muzical. Proiectul are susţinerea companiei Blue Air, care a pus la dispoziţia membrilor orchestrei biletele de avion gratuite', se arată în comunicatul transmis de organizatori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Spectacol INEDIT! De Ziua Internaţională a Muzicii, opt studenţi români au susţinut concerte simfonice în cursa Cluj Napoca - Londra şi retur (VIDEO)