Antena Meniu Search
x
LIVE

În Mioveni a fost ridicat un spital complet nou, cu bani din bugetul local

Lipsa spitalelor dar mai ales a condiţiilor decente din unităţile medicale rămân problemele despre care se vorbeşte zilnic în România. Însă, un exemplu că se poate vine chiar dintr-un oraş mic. În Mioveni, un oraş cu 32 de mii de locuitori, a fost ridicat un spital 100% nou, cu bani din bugetul local.

De Redactia Observator la 29.08.2019, 17:08
Vezi și

Lipsa spitalelor dar mai ales a condiţiilor decente din unităţile medicale rămân problemele despre care se vorbeşte zilnic în România. Însă, un exemplu că se poate vine chiar dintr-un oraş mic. În Mioveni, un oraş cu 32 de mii de locuitori, a fost ridicat un spital 100% nou, cu bani din bugetul local. Lucrările au durat trei ani şi jumătate, iar recepţia finală va avea loc peste fix o săptămână.

Cu o săptămână înainte ca spitalul să îşi deschidă porţile, o comisie a vizitat ieri unitatea medicală. O construcţie impunătoare, ridicată în trei ani şi jumătate din bugetul autorităţilor locale. Şi o dovadă că se poate.

Mioveni, un mic oraş industrial, se va mândri de acum cu o unitate medicală dotată cu ultimele tehnologii şi aparatură modernă. Are şase etaje plus subsol şi parter şi este compus şi şase secţii.

Toate echipamentele le-am adus la standard 2019. Au mai apărut modificări semnificative pe partea de automatizare, dar spitalul aşa cum este acum este un spital la standard 2019. Nimeni nu îşi imagina unde o să se ajungă în anul 2013, unde o să se ajungă cu zona de automatizare - Mugur Stancu, medic

Spitalul practic va ajuta cetăţenii din această regiune să se adreseze unor medici şi unor instrumente de ultimă generaţie, care să le rezolve problemele de sănătate. Ne-am propus să dezvoltăm linii de gardă pe anestezie, terapie intensivă, linii de gardă pe chirurgie, compartimentul de primiri urgenţe va fi foarte bine dezvoltat - Dr. Teodor Constantinescu, Președintele Consiliului de administrație al Spitalului Mioveni

Investiţia se ridică la 68 de milioane euro, sumă finanţată din programul naţional de dezvoltare locală.

Recepţia noului spital va avea loc peste o săptămână.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » În Mioveni a fost ridicat un spital complet nou, cu bani din bugetul local