Antena Meniu Search
x

"Spitalul groazei" din Ploieşti a rămas la fel

La două luni de când un medic a demascat sărăcia şi lipsurile de la Spitalul de urgenţă din Ploieşti, nu s-a schimbat nimic.

Vezi și

Aceiaşi pereţi scorojiţi şi plini de igrasie, acelaşi mobilier vechi şi ruginit, duşuri care picură. Nici măcar prizele nu au fost reparate.

"Se tem săracii pacienţii şi uneori şi noi ne temem să facem ceea ce trebuie. Aspirăm cu nişte furtune din astea groase ca la pompieri de tragem şi maţele prin ele", sună mărturia oamenilor. 

Şi totuşi, un control al Ministerul Sănătăţii a arătat altceva.

"Dacă mă iau după controlul respectiv, lucrurile nu sunt aşa de grave precum le-aţi semnalat dumneavoastră. Din punctul meu de vedere, sunt grave. Bugetul este acelaşi. Nu s-a schimat nimic în buget. Am încercat să fie mai multe medicamente şi materiale sanitare"

În aceeaşi sărăcie lucie, spitalul se zbate să supravieţuiască. La fel şi pacienţii.

"Uitaţi! Branule cumpărate de la farmacie. Nu mi le-a decontat nimeni. Pansament, leucoplast. Tot ce e nevoie. Medicamente de răceală că nu au. Cumpărăm branule, cumpărăm fier de-ăla. Se cumpără, chiar dacă au fost controale. Staţi liniştiţi", spun pacienţii. 

"Eu mă tem de mizeria care e, de infecţia care e. Păi cum, cu acelaşi bisturiul să operezi atâtea persoane?"

Mai mult, bolnavii, bărbaţi sau femei, împart aceleaşi saloane.

În speranţa că se vor face bine, pacienţii îndură condiţiile. N-au de ales. În acest moment, Spitalul este condus de un director interimar, după ce managerul şi-a dat demisia.

Postul a fost scos la concurs, dar până acum nu s-a arătat nimeni interesat să-i ia locul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » "Spitalul groazei" din Ploieşti a rămas la fel