Antena Meniu Search
x

Spitalul Judeţean Suceava va trata și pacienți non-COVID de pe 2 iunie

Directorul Spitalului Județean Suceava, Anatolii Buzdugan, a declarat că unitatea medicală va primi și pacienți non-COVID începând cu data de 2 iunie, precizând că situația epidemiologică este bună. Tot mai puțini oameni ajung la spital din cauza noului coronavirus, în timp ce în jur de 30 de pacienți sunt externați zilnic.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 29.05.2020, 17:50

Spitalul Judeţean Suceava va trata și pacienți non-COVID de pe 2 iunie
Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava - Wikipedia
  • Spitalul din Suceava va primi și pacienți cu patologii non-COVID
  • Conducerea unității face apel la responsabilitate

"Tendinţa din ultima săptămână este clar una de micşorare a numărului de pacienţi cu COVID care se internează în spital. Avem zilnic în jur de 30 de pacienţi cu COVID externaţi. Sunt mai multe motive care impun modificarea structurii de funcţionare a spitalului, adică să începem să acordăm asistenţă medicală tuturor pacienţilor din judeţ cu alte patologii non-COVID, în special urgenţe medicale. A crescut numărul de solicitări către spitalele din judeţ, iar acestea nu mai fac faţă. Sunt pacienţi care de două luni nu au mai fost urmăriţi medical sau nu şi-au luat medicaţia", a declarat Anatolii Buzdugan.

Conducerea spitalului face însă apel la pacienți să vină doar dacă au cazuri urgente, pentru a nu bloca activitatea, ținând cont că medicii vor trata în continuare și cazurile de COVID-19.

La rândul său, directorul medical, Valeriu Gavrilovici, a afirmat că nu se poate considera că spitalul revine imediat după redeschidere la ceea ce a fost înainte.

"Este o situaţie fără precedent, niciun spital nu s-a mai confruntat cu situaţia de a fi COVID sută la sută. Nu vrem să ne confruntăm cu un număr mare de pacienţi. Dacă vom fi asaltaţi, atunci şi timpii de aşteptare ar fi foarte mari. Contăm pe discernământul celor care vor avea intenţia să vină la spital. Sperăm că doar cei cu urgenţe vor veni", a declarat medicul Valeriu Gavrilovici.

Potrivit news.ro, la spitalul din Suceava mai sunt internaţi 206 pacienţi cu COVID-19, din care 17 se află la Terapie Intensivă. Şapte pacienţ sunt intubaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Spitalul Judeţean Suceava va trata și pacienți non-COVID de pe 2 iunie