Antena Meniu Search
x

Spitalul Sf. Maria, din Iaşi, va avea o secţie de Mari Arşi unde să fie trataţi copiii cu arsuri

Venim cu o veste bună din sistemul sanitar. România va mai avea o secţie de Mari Arşi pentru copii. Va fi înfiinţată la Iaşi şi va fi, practic, a doua din ţară care va putea primi astfel de cazuri, după cea din Bucureşti.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 12.03.2021, 17:06

Vezi și
  • Secţia de Mari Arşi de la Spitalul Sf. Maria din Iaşi va avea 30 de locuri.

La Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași se va înființa o secție de Mari Arși pentru copii. Până acum, toate cazurile de peste 20% arsuri mergeau la București. Doar acolo erau paturi pentru astfel de cazuri. 

Astfel, dacă la București vor fi ocupate toate locurile de la Spitalul Grigore Alexandrescu, cazurile vor ajunge la Iași, unde ar urma să fie rezolvate şi cazurile înregistrate în toată zona Moldovei.

Noua secţie de Mari Arşi pentru copii, de la Iaşi, ar urma să aibă 30 de paturi

"În urma votului aleșilor județeni, în cadrul spitalului, de luna viitoare, va fi înființată Secția de chirurgie plastică microchirurgie reconstructivă - cu 30 de paturi, care va înlocui astfel compartimentul de specialitate care funcționa pâna acum în cadrul Secției pediatrie cronici. Anual, în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii "Sf. Maria" Iaşi sunt internați, în medie, 160 de pacienți cu arsuri de grade diferite la care se adaugă și pacienții tratați în ambulatoriu", a fost mesajul transmis de autorităţi.

Secţia pentru Mari Arşi ar urma să funcţioneze din luna aprilie, însă în spitalul respectiv sunt deja internaţi copii cu suprafaţă mare arsă precum fata din Huşi care a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa copului, după ce a intrat în contact cu conţinutul unei oale cu ciorbă clocotită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Spitalul Sf. Maria, din Iaşi, va avea o secţie de Mari Arşi unde să fie trataţi copiii cu arsuri