Antena Meniu Search
x

Un fost sportiv şi-a vândut apartamentul şi banii i-a investit într-un velier

Izolarea miroase a briză şi are gust de libertate atunci când trăieşti la bordul unui velier. Este şi cazul unui fost sportiv care, de trei ani, este skipper pe propria ambarcaţiune. Ancorat în portul privat din Eforie, velierul îi face viaţa mai frumoasă.

de Redactia Observator

la 12.05.2020, 18:10

Vezi și
  • În cele 4 cabine ale navei pot locui 10 persoane.
  • Pasagerii de la bord nu duc lipsă de nimic.

Viaţa arată cu totul altfel atunci când eşti "chiriaş pe mare" , spune Paul Dicu, fost sportiv, actual skipper. Acesta a fost gândul care l-a motivat să-şi vândă apartamentul şi să cumpere o barcă. 

Reporter: Cum a venit ideea asta?

Paul Dicu, skipper: Ideea e veche, eu sunt nascut la mare, crescut la mare, am in sange, nu e de acum. Am lucrat mult pe mare, am stat mult pe mare. Cand am renuntat la navigat  am zis ca ma mai intorc pe mare doar pe barca mea.

Iar momentul potrivit s-a ivit în urmă cu trei ani de zile. De atunci, zilele încep cu miros de mare şi se sfârşesc cu o lună spectaculoasă deasupra capului.

Paul Dicu, skipper: Sunt aceleasi cheltuieli referitoare la curent, la utilitati, la taxa de cheiaj care nu sunt mai mari decat daca locuiesti cu chirie undeva, pe o ambarcatiune de genul acesta cheltuiesti lunar undeva la aprox 150-200 de euro unde intra tot.

Întreţinerea la nivel competiţional a unei astfel de ambarcaţiuni costă destul de mult, însă, nimeni nu poate pune preţ pe pasiune. În plus, avantajele vieţii pe barcă sunt nenumărate şi neaşteptate.

Paul Dicu, skipper: Închipuiti-va ce ar fi insemnat pentru mine lunile astea daca as fi stat in casa cum au stat majoritatea romanilor, nu a aratat altfel decat la ceilalti romani doar ca sunt ceva mai liber aici, si miroase a mare.

În cele 4 cabine ale navei pot locui în acelaşi timp 10 persoane. Dotată cu o bucătărie funcţională, două băi, încălzire şi toate utilităţile, inclusiv internet, pasagerii de la bord nu duc lipsă de nimic.

În vremuri normale, velierul lui Paul naviga pe mare, ducând turiştii către destinaţii de vis. Acum bărbatul doar visează la vremurile când va putea acosta, din nou, în porturile din Bulgaria, Turcia sau Greci.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Un fost sportiv şi-a vândut apartamentul şi banii i-a investit într-un velier