Antena Meniu Search
x

Sportivii de aur ai României sunt lăsați fără fonduri

Sportivii români aduc glorie ţării noastre. Dar câştigă medalii pe banii lor. Luptă, parcă zadarnic, cu un sistem care, în loc să le faciliteze drumul către performanţă, le pune piedici. De mai bine de doi ani, patinatorii, de exemplu, sunt sponsorizaţi doar de părinţi

Vezi și

Sportivii români aduc glorie ţării noastre. Dar câştigă medalii pe banii lor. Luptă, parcă zadarnic, cu un sistem care, în loc să le faciliteze drumul către performanţă, le pune piedici. De mai bine de doi ani, patinatorii, de exemplu, sunt sponsorizaţi doar de părinţi. N-au nici măcar unde să se antreneze. Un patinoar olimpic există doar pe hârtie. Iar în lipsa lui, antrenamentele se ţin. în mall. Probleme sunt şi la judo. Sportivii ar putea rămâne fără bani chiar înainte de olimpiadă. 

La antrenamente pe un patinoar de dimensiuni olimpice, puştii încă mai visează. Teoretic vom avea unul în 2 ani, practic.

De aproape trei ani, Federaţia Română de Patinaj nu mai are un preşedinte, iar bugetul de la Ministerul Tineretului şi Sportului a fost sistat, încă din 2012. Cauza: datorii nejustificate în valoare de 250 de mii de euro.

Şi nu este singura Federaţie cu probleme. Pe listă, alături de Federaţia de la box sau ciclism, a apărut şi cea de Judo, care avea un buget pentru acest an de peste 3 milioane de lei.

Cei mai afectaţi sunt însă sportivii. Înainte de Jocurile Olimpice de la RIO 2016, ar putea rămâne fără bani de competiţie.

Reprezentanţii Ministerului Sportului spun că daca nu se vor rezolva problemele în timp util, sportivii vor fi finanţaţi prin intermediul cluburilor de care aparţin şi pentru care ministerul plăteşte o subvenţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Sportivii de aur ai României sunt lăsați fără fonduri