Antena Meniu Search
x

Observator Special: Sportul ne face fericiti

Facem sport ca sa aratam bine sau ca sa ne simtim bine? Unii fac sport pentru a fi admirati pentru musculatura impecabila pe care o detin sau pentru silueta perfecta. Altii au constientizat deja efectul pe care miscarea fizica il are asupra starii de bine a organismului.

Vezi și

Nu e om care sa intre in sala de sport fara un scop bine determinat. Fie trebuie sa scape de cateva kilograme acumulate, fie vrea umflarea muschilor pana la un nivel impresionant. Fie pur si simplu se simt mai bine dupa ce fac putina miscare si organismul lor secreta endorfine.

Aceleasi endorfine sunt eliminate in organism si atunci cand mancam ciocolata. Doar forma abdomenului e cea care difera.

Si totusi, sunt oameni care merg la sala, doar pentru a se simti bine si fara sa isi doreasca sa le crape pielea atunci cand se incordeaza. Pentru asta exista un anumit tip de exercitii.

“Eu recomand exercitiile fara greutate, pentru tonus muscular optim, nu pentru a creste in masa musculara si nici pentru a slabi. Acum, recomandam exercitiile gen Functional Training”, spune instructorul de aerobic Izabela Cirstea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Observator Special: Sportul ne face fericiti