Antena Meniu Search
x

Spoturi rutiere SOCANTE pentru a salva vieti

In fiecare zi, in Romania, cinci oameni mor in accidente rutiere. Specialistii straini cred ca singura solutie este sa raspunzi soferilor agresivi tot cu agresivitate. Dar, vizuala. Autorul celor mai socante spoturi care promoveaza atentia la volan a ajuns la Bucuresti

Vezi și

In alte tari, spoturile socante au adus mari beneficii. Studiile europene arata ca socul "vizual" a salvat sute de mii de vieti. Peste 80 la suta dintre cei care vad imaginile devin din vitezomani soferi normali. Peste 70 la suta dintre soferi nu se mai urca la volan dupa ce au consumat bauturi alcoolice.

David Lyle, cel mai cunoscut creator de spoturi socante pe teme rutiere. A venit in Romania si a acceptat sa fie supus unui experiment rutier. “Acest stil de a conduce este nebunesc. Putem vorbi de o fatalitate pentru ca aceasta viteza este prea mare pentru oras”, a explicat David Lyle.

Si-a pus centura, desi s-a asezat pe locul din spate al masinii. In traficul din capitala, Lyle a descoperit doua categorii de soferi: soferii prosti, care conduc prea incet si soferii nebuni, care conduc mult prea repede. “Incep sa inteleg, aici in Bucuresti, de ce Romania este una dintre tarile cu cel mai mare risc din Europa”, a spus Lyle.

Solutia specialistului este sa raspunzi la agresivitate cu agresivitate dar simulata. “Aveti nevoie de campanii de prevenire socante ca sa schimbati atitudinile si obiceiurile soferilor”, a adaugat specialistul pentru siguranta rutiera.

“Este un domeniu in care Romania este deficitara. Pentru ca pleaca de la o educatie rutiera precara. Nu stiti ce inseamna sa te duci intr-o gradinita sau intr-o scoala de copii si, pentru simplu fapt ca esti in uniforma, sa inceapa sa planga”, a tinut sa sublinieze Lucian Dinita, seful Directiei Rutiere din IGPR.

Soferii, in schimb, cred ca doar amenzile le vor "ridica" piciorul de pe acceleratie. Anual, in Romania, au loc peste 9.000 de accidente grave de circulatie. Asta inseamna ca in fiecare ora doi oameni sunt raniti, iar alti cinci mor, in fiecare zi, in accidente rutiere

Anual, sunt date aproape trei milioane de amenzi soferilor. Numai un sfert dintre acestea este platit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Spoturi rutiere SOCANTE pentru a salva vieti