Stână de pe Transalpina, locul de popas preferat al turiștilor

De Redactia Observator.
Publicat: 09.06.2019, 19:26.
Actualizat: 10.06.2019, 00:11

Când staţiunile faimoase sunt sufocate de turişti, cei care vor linişte evadează în mijlocul naturii, departe de zgomot şi aglomeraţie. Aşa a devenit o stână aflată în creierul munţilor, pe Transalpina, locul de popas preferat al călătorilor.

Când staţiunile faimoase sunt sufocate de turişti, cei care vor linişte evadează în mijlocul naturii, departe de zgomot şi aglomeraţie. Aşa a devenit o stână aflată în creierul munţilor, pe Transalpina, locul de popas preferat al călătorilor. Oamenii se opresc aici mai ales pentru preparatele tradiţionale ciobăneşti: tocană de miel sau viţel la ceaun şi bulz cu brânză de burduf.

Când cel mai înalt drum al României începe să şerpuiască deasupra crestelor, imediat ce treci de Rânca, simţi că ai intrat în altă lume. Acolo, printre pajişti verzi, aproape de nori, găseşti stâna Ştefanu. Un loc în care timpul curge mai încet. Ciobanii de aici nu mai au doar grija oilor duse la păscut.

Sunt bunătăţi servite cu mămăliguţă caldă făcută tot la ceaun, ca să-i dea un gust aparte.

Dar nimic nu întrece cel mai faimos preparat ciobănesc, pe cât de simplu, pe atât de savuros: bulzul cu brânză de burduf.

Vara, sute de turişti care străbat Transalpina se opresc zilnic aici, pentru o masă ca pe vremuri.

Pentru cei care vor o amintire inedită, ciobanii au mereu cojoace de împrumut.

Turiştii pot chiar să înnopteze la stână, să experimenteze viaţa simplă. Fără curent electric, dar aproape de lumina stelelor.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.