Antena Meniu Search
x

Starea de alertă se va menţine, este anunţul făcut de preşedintele României

Starea de alertă va fi prelungită, după 15 iunie. Este anunţul făcut de preşedintele Klaus Iohannis în urmă cu puţin timp. Vestea bună este că data de 15 iunie, vine şi cu un nou val de relaxare.

de Redactia Observator

la 09.06.2020, 16:51

Vezi și
  • Se deschid sălile de fitness.
  • Se deschid grădiniţele şi creşele private.

Vom putea face cumpărături în magazinele din mall-uri, dar nu vom putea mânca în restaurante. Iar cei care nu pot ajunge la mare se vor putea bronza pe şezlonguri la piscinele exterioare.

Şi dacă până acum făceam sport doar în aer liber, de la jumătatea lunii vom putea intra în sălile de fitness.

Şi problema ci cine lăsăm copii se va rezolva în mare parte pentru că se vor deschide şi afterschool-urilor, grădiniţele şi creşele private.

Klaus Iohannis: Având în vedere că nu avem o scădere semnificativă a numărului de îmbolnăviri noi, faptul că şi ultimul weekend de relaxare s-a simţit nu în sens bun la numărul de îmbolnăviri noi ne face să fim în continuare precauţi si suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă. Sigur vor fi mai putin restricţii propuse. Măsuri de izolare la domiciliu, respectiv de autoizolare au ocupat un spatiu destul de lung in discutia şi în analiza noastra. În acest sens lucrurile vor fi mai relaxate în relaţia cu statele unde numarul de noi imbolnăviri este mic. Deocamdată in acest criteriu oboectiv nu se încadrează statele unde se găsesc destul de mulţi concetăţeni de ai noştri. ca exemplu, nu se califica la relaxare Italia, Spania, Franta Belgia Suedia, Olanda.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Starea de alertă se va menţine, este anunţul făcut de preşedintele României