Antena Meniu Search
x

Autoritățile vor să evite lăsarea copiiilor cu bunicii, însă părinții nu au alte soluții

Starea de urgență trece, dar problemele rămân. Părinții care nu știu cu cine să lase copiii cer în continuare soluții. Bunicii nu sunt o soluție, pentru că trebuie protejați, iar grădinițele și afterschool-urile sunt în continuare închise.

de Redactia Observator

la 05.05.2020, 23:24

Vezi și
  • Părinții nu au multe soluții la dispoziție, după ridicarea stării de urgență
  • Autoritățile vor să prevină infectarea seniorilor care îngrijesc copii

Cei mici, lăsați cu bunicii. Este soluţia găsită de părinţi, dar contestată de autorităţi. Vâstnicii ar trebui protejaţi şi după ridicarea stării de urgenţă.

Alte variante nu prea sunt însă. Afterschool-urile şi grădiniţele sunt și ele sub semnul incertitudinii după 15 mai.

Dan Prediger, director grădiniță - Am luat niște măsuri să reducem riscurile la minim, nu le poți elimina, asta trebuie să știe toți părinții. Un risc pe care trebuie să și-l asume pentru că orice vom face noi în grădiniță un copil poate să-ți vină bolnav din exterior și să-i îmbolnăvească și pe ceilalți. Singură modificare pe care am făcut-o, să facem în curte 25 de zone acoperite astfel încât să putem ieși cu copiii în grupuri de 5-6 copii pe zona chiar și în perioada în care plouă, iar procedura dacă ni se permite să funcționăm să stăm cu copiii doar afară, inclusiv masă să fie servită afară.

Părinţii ar putea cere zile libere plătite doar până pe 12 iunie. Măsură este prevăzută într-un proiect de lege, care deja a trecut de Senat.

Proiectul intră mâine la vot final în Camera Deputaților.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Autoritățile vor să evite lăsarea copiiilor cu bunicii, însă părinții nu au alte soluții