Antena Meniu Search
x

Staţia de STB care stătea să cadă pe oameni. A fost demolată după sesizarea Observator

Capitala se putea "lăuda", până marţi, cu o staţie STB bună de dus la muzeu. Veche de zeci de ani şi uitată de primărie în Sectorul 1, staţia fantomă stă să cadă pe oameni.

de Redactia Observator

la 06.09.2023, 17:59

Vezi și

Staţia STB fost demolată abia după sesizarea Observator. Imaginile pot părea din altă era, însă realitatea e că aşa arată o staţie STB din capitala României, în 2023.

Cum arată o staţie STB dintr-o zonă „de lux” a Bucureştiului

Suntem în sectorul 1, cel mai bogat al Capitalei. Câţiva oameni aşteaptă autobuzul în ceea ce se vrea a fi o staţie STB. Ruptă, plină de gunoi, rugină şi grafitii, construcţia pare abandonată din alte timpuri. Mulţi bucureşteni o evită. Alţii... nu au altă soluţie.

Trecător: "Mi se pare că au pus-o acum 10 ani şi au lăsat-o aşa. Arată foarte ruginită aşa, foarte dărăpănată. Măcar puteau să o vopsească. Vin de atâta timp, am văzut-o mereu. Ea nu a fost niciodată mai bine. E vai mama ei. Dezastru."

Pe acelaşi subiect

Şi şoferii autobuzelor rămân fără cuvinte în faţa peiesajului dezolant.

Şofer STB: "Să o renoveze, să facă ceva. De exemplu, un centru de bilete. Mai întreabă lumea de unde incărcăm, de unde încărcăm?  La prima staţie la piaţă sau la 1 mai. Aici nu."

Este vorba staţia de autobuz Aviator Popişteanu, din Sectorul 1 al Capitalei. Deşi suntem in Bucureşti, această staţie pare că e din altă eră. Aici este locul unde cândva s-au vândut bilete.

Uite staţia, nu mai e staţia. După ce am sesizat Primăria Capitalei, aceasta a fost demolată. Aici au mai rămas 3 bănci şi un semn că este staţie de autobuz.

Reporter: "Când au venit să o demoleze?"

Proprietara unui magazin de lângă staţie: "Luni. Vineri aţi fost dumneavoastră, luni au venit."

Primăria promite investiţii majore în 300 de adăposturi STB. Doar că, între timp, toate cele 800 de staţii montate în 2020 sunt murdare şi continuu vandalizate.

Trecător din statia STB: "Mizerie, foarte mare mizerie! Nu sunt îngrijite. De cele mai multe ori nu sunt întreţinute ca lumea."

Reporter: "Evitaţi să vă aşezaţi pe băncile din staţii?"

Trecător din staţia STB: "Nu prea stau pe bănci..."

În timp ce oamenii evită staţiile de transport public, primăria anunţă că vrea să monteze 1.000 de panouri digitale care afişează, în timp real, programul de circulaţie al autobuzelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Staţia de STB care stătea să cadă pe oameni. A fost demolată după sesizarea Observator