Antena Meniu Search
x

Componentele unei staţii de terapie intensivă, instalate în Spitalul de Urgenţă Timişoara

Ceea ce trăim în aceste zile e o luptă pentru supravieţuire. Iar ajutorul pe care fiecare dintre noi îl poate da, este vital. În urma teledonului organizat de Trustul Intact probabil că n-o să reuşim să schimbăm un întreg sistem sanitar.

de Redactia Observator

la 02.04.2020, 22:04

Vezi și
  • Componentele unei staţii de terapie intensivă, instalate în Spitalul de Urgenţă Timişoara
  • Stația, achiziționată cu ajutorul donațiilor de la Teledonul "Români Împreună"

Ceea ce trăim în aceste zile e o luptă pentru supravieţuire. Iar ajutorul pe care fiecare dintre noi îl poate da, este vital. În urma teledonului organizat de Trustul Intact probabil că n-o să reuşim să schimbăm un întreg sistem sanitar. Dar pe măsură ce banii se transformă în aparatură, în echipamente de protecţie care ajung în spitale, realizăm cât de necesar este fiecare gest. Mesajul care urmează vine de la Timişoara. Şi e pentru dumneavoastră, eroii de acasă, care cu fiecare donaţie aţi făcut ca, în aceste zile dramatice, să se întâmple şi lucruri minunate.

Uneori nu e nevoie de prea multe cuvinte ca să îţi arăţi recunoştinţa. În plus, nici nu prea au ei timp de stat la poveşti. Ei, medicii și asistentele de la Spitalul Judetean de Urgenţă Timişoara, au de salvat nişte vieţi. 

Important e să aibă cu ce. Câteva dintre componentele unei staţii complete de terapie intensivă au fost deja instalate într-un salon al spitalului. În zilele următoare vor fi livrate din străinătate şi celelalte elemente. Pentru ca, în scurt timp, spitale din Timişoara și Craiova să aibă echipamentele vitale pentru a salva viaţa pacienţilor infectaţi cu covid 19, în stare gravă. 

Fundaţia Mereu Aproape urmează să mai livreze şi aici, şi în alte spitale din ţară, 60 de aparate de ventilaţie și alte tipuri de aparatură, toata solicitate direct Fundatiei Mereu Aproape de către spitale și avizate de Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă. Iar de ieri a început deja distribuirea de măști: 25 de mii au ajuns azi la Spitalul Județean Suceava, alte 25 de mii au plecat spre Botoșani. Spitalul Municipal Botoșani va primi mâine 15 mii, iar sâmbătă alte 10 mii. Asta în timp ce mesajele şi strigătele de ajutor continuă să vină spre noi, din toată ţara. 

SPITALUL ORĂŞENESC HAŢEG: "Este lipsă majoră de echipamente de protecţie - combinezoane, bonete, măști, mănuși. Comunitatea noastră încearcă să procure aceste echipamente, însă suntem foarte limitați și financiar și în găsirea echipamentelor necesare. Vă rog din suflet să ne ajutați!".

SPITALUL JUDEŢEAN PLOIEŞTI: "Avem nevoie de măști, mănuși, viziere, combinezoane. Eu și colegii mei suntem foarte expuși! Înțelegem că este o criză națională, mondială chiar! Nu cerem nimic, știm care este situația în țară, dar dorim să ne facem datoria corect, sănătoşi la trup și la minte! Vrem doar să știți și de noi".

Iar noi vrem doar să ştiţi că numai împreună îi putem ajuta. Există deja dovezi că acest "împreună" funcţionează. Există cadre medicale care vă mulţumesc din inimă pentru asta. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Componentele unei staţii de terapie intensivă, instalate în Spitalul de Urgenţă Timişoara