Antena Meniu Search
x

Statuia lui Decebal, cea mai mare sculptură de piatră din Europa, luminează Clisura Dunării

Cea mai mare sculptură în piatră din Europa şi a doua în lume, ca mărime, chipul lui Decebal de pe Clisura Dunării, se vede acum de departe şi noaptea. Aseară a fost iluminat, iar peisajul le taie răsuflarea turiştilor care au ajuns în Mehedinţi, acolo unde Dunărea are cel mai spectaculos curs.

de Bogdan Chiritescu

la 04.05.2019, 11:22

Vezi și

Cea mai mare sculptură în piatră din Europa şi a doua în lume, ca mărime, chipul lui Decebal de pe Clisura Dunării, se vede acum de departe şi noaptea. Aseară a fost iluminat, iar peisajul le taie răsuflarea turiştilor care au ajuns în Mehedinţi, acolo unde Dunărea are cel mai spectaculos curs. Şi podul aflat în zonă a fost luminat în culorile drapelului național.

De aseară, Decebal se vede şi noaptea, stând de veghe pe Clisura Dunării, iar imaginile sunt de poveste.

Evenimentul a marcat deschiderea sezonului turistic în zonă. Dansurile copiilor din Svinița și focul de artificii care a brăzdat cerul au făcut deliciul spectatorilor.

Iar ministrul Transporturilor a fost nevoit să răspundă la o întrebare incomodă: România are mii de obiective turistice frumoase, dar cum ajung oamenii la ele, dacă drumurile sunt praf?

Chipul regelui dac Decebal este un basorelief înalt de 55 m, aflat pe malul stâncos al Dunării, între localitățile Eșelnița și Dubova. A fost sculptat între 1994 şi 2004. Omul de afaceri și istoricul Iosif Constantin Drăgan a fost cel care a promovat și finanțat ideea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Statuia lui Decebal, cea mai mare sculptură de piatră din Europa, luminează Clisura Dunării