Antena Meniu Search
x

Statul acasă nu a însemnat doar un concediu? Atunci ar fi bine să termini ceea ce ai început

Dacă la început nu ți-a fost deloc ușor și te-ai acomodat greu cu munca de acasă, ai ajuns la saturație după ce ai devorat patru seriale și 30 de filme, te-ai săturat de mâncarea livrată la domiciliu, nu ai fost singurul care a trecut prin toate acestea. Dacă faci parte dintre aceia care la un moment dat, în izolare, au spus „Stop!” și au început să se mobilizeze, ești de apreciat. Important este să nu renunți la ceea ce ai început, căci mai greu decât să implementezi o schimbare în viața ta este să o menții sau să ajungi la o finalitate, mai ales atunci când e vorba de un proiect. 

de Redactia Observator

la 22.05.2020, 16:33

În articolul care urmează, îți prezentăm câteva situații ipotetice în care e posibil să te regăsești și îți prezentăm mecanismele prin care poți concretiza ceea ce ai avut în minte. Important e să îți dorești să nu lași totul baltă sau să „te îneci la mal”, precum spune o vorbă din popor. 

Reamenajarea apartamentului

Statul acasă nu a însemnat doar un concediu? Atunci ar fi bine să termini ceea ce ai început

Dacă la un moment dat, în cele două luni de stat acasă, nu ai mai fost mulțumit de decor și ai început să-ți reamenajezi locuința, e de apreciat inițiativa. De altfel, aceasta a fost una dintre cele mai frecvente acțiuni întreprinse de oameni în perioada izolării la domiciliu pe perioada pandemiei, potrivit articolelor din presă care au urmărit comportamentul indivizilor, cum ar fi Huffington Post. Dacă ți-ai comandat piese de mobilier noi, ai apelat la metoda descrisă de japoneza Marie Kondo pentru adoptarea unui stil minimalist, renunțând la multe lucruri inutile, ai schimbat gresia în bucătărie și ai renunțat la draperiile închise în favoarea unor jaluzele de culoare deschisă, atunci ești demn de apreciat. 

Ar fi păcat să nu continui chiar și după relaxarea măsurilor. De-acum înainte vei avea oportunitatea să mergi chiar tu la o florărie pentru a-ți alege plante de interior sau vei putea să-ți regândești compartimentarea balconului, luându-ți materiale de construcții din magazine autorizate, după o consiliere în prealabil cu specialiști. Totodată, având în vedere că se anunță o vară toridă, ar fi păcat să nu te gândești și la o investiție pe termen lung în ceea ce privește climatizarea casei tale, alegând dintr-o gamă variată de aparate de aer conditionat. Orientează-te către un dispozitiv care a primit multe review-uri foarte bune, informează-te ce caracteristici are și de ce merită sî îl cumperi tocmai pe acela.

Urmarea unei diete

Poate nu ești adeptul dictonului potrivit căruia ai nevoie de aproximativ 60 de zile pentru a-ți intra în reflex un obicei nou, însă dacă nu ai „bifat” acest interval de când ai început să faci schimbări pozitive în ceea ce privește stilul de viață, ar fi păcat să renunți. Dacă ești la jumătatea unei diete sau încă nu ai terminat un program de antrenamente, nu te lăsa ispitit de gândul renunțării. Zona de confort e una ademenitoare, însă ar fi păcat să întrerupi ceva ce îți face bine. E normal să îți dorești să-ţi depăşeşti în fiecare zi limitele, dar nu încerca, prin antrenamente accelerate și repetate, să „grăbești” procesul, ci ai răbdare. În plus, tu ești cea mai importantă investiție și merită să ai grijă cât mai multă de sănătatea ta fizică și emoțională. Încearcă să nu mai gândești totul în intervale scurte de timp, ci în schimbări pe viață. În plus, atunci când vei ajunge la rezultatele dorite, satisfacția va fi una garantată.

Parcurgerea unui curs online

Statul acasă nu a însemnat doar un concediu? Atunci ar fi bine să termini ceea ce ai început

Dacă ai ajuns la cel de-al patrulea modul al unui curs online de limbă portugheză sau de croitorie, iar acum ai ieși toată ziua prin parc cu bicicleta, departe de orice tip de dispozitive digitale, nu te grăbi să dai „shut down”. Cel mai probabil ai achitat deja taxele aferente și ești doar la un pas distanță de a da un examen de absolvire care îți va certifica o nouă competență. Nu-i așa că e un motiv în plus să continui? Cu siguranță, nu doar plictiseala a stat la baza deciziei de a începe ceva nou.

În loc să te complaci în comoditate, alege să valorifici timpul liber și să creezi un echilibru în tot ceea ce faci. În cazul în care ai demarat orice tip de proiect, iar acum te tentează gândul să renunți, găsește în tine resursele necesare pentru a continua. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Statul acasă nu a însemnat doar un concediu? Atunci ar fi bine să termini ceea ce ai început