Antena Meniu Search
x

Video Statul român vrea să îşi facă propria companie de asigurări. Care ar putea fi preţul unei poliţe RCA

Statul a anunţat că-şi face propria companie de asigurări iar asta ar putea duce la ieftinirea poliţelor RCA. În cel mult nouă luni, ne vom putea asigura casele și mașinile la CEC BANK.

Lucia Cujbă
de Lucia Cujbă

la 07.02.2022, 21:12

Vezi și

De când City Insurance a intrat în insolvenţă, preţurile asigurărilor RCA au luat-o razna. Cei 8 jucători de pe piaţă le-au dublat sau chiar triplat. 

Şofer: Am plătit la o maşină unde am motorul mai mic şi am plătit 1.000 de lei asigurarea pentru tot anul 2022.

Statul încearcă să potolească haosul. A dat undă verde pentru deschiderea companiei CEC Asigurări, un proiect construit în jurul CEC Bank, bancă sută la sută deţinută de stat.    

Care ar putea fi preţul unei poliţe RCA

Pe acelaşi subiect

Daniel Apostol, responsabil comunicare ASF: Cu cât este mai mare competiţia, cu atât mai mult fiecare jucător din piaţă va face eforturi să-şi atragă o cotă de piaţă, să se adreseze cu servicii interesante şi la tarife, la preţuri cât mai competitive. 

Adrian Cozma, deputat PNL: CEC-ul are o reţea în toate judeţele ţării şi poate că ar fi mult mai convenabil. Este binevenită şi mult aşteptată, însă trebuie accelerată. 

Deocamdată, nici reprezentanţii băncii, nici statul nu au avansat nişte tarife. Însă specialiştii se aşteaptă la preţuri ceva mai mici. 

Marius Constantinescu, broker de asigurări: Dacă discutăm de poliţele facultative, sunt de părere că putem merge pe un 8% în jos. Pentru cele obligatorii, sunt deja publicate de reglementator tarife de referinţă. Odată echilibrată piaţa, se vor alinia şi preţurile la unele corecte. 

Lucia Cujbă, reporter Observator: Compania de asigurări va fi operaţională în 6-9 luni, estimează reprezentanţii CEC Bank. Oamenii vor putea cumpăra mai multe tipuri de poliţe, care vor fi lansate treptat pe piaţă. Statul are deja în portofoliu un asigurător, Exim Asig, care este controlat de Eximbank. 

În ultimii ani, piața asigurărilor s-a confruntat cu trei falimente de răsunet - Astra Asigurări, Carpatica Asig și City Insurance.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Statul român vrea să îşi facă propria companie de asigurări. Care ar putea fi preţul unei poliţe RCA