Antena Meniu Search
x

Ștefania Uță, noua stea a atletismului românesc, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României” a Fundației Dan Voiculescu

La doar 16 ani, Ștefania Uță a devenit o prezență de top în lumea atletismului românesc. Performanțele sale remarcabile au atras atenția nu doar în țară, ci și la nivel internațional. Recent, tânăra sportivă a stabilit un nou record național la proba de 400 de metri garduri pentru categoria U18, depășind performanța legendarei Ionela Tîrlea din 1993.

de Redactia Observator

la 21.06.2024 , 17:47

100 de tineri pentru dezvoltarea României
100 de tineri pentru dezvoltarea României

Drumul către succes

Ștefania a pășit pentru prima dată pe o pistă de alergat la vârsta de 12 ani și a început să practice atletismul. Anii de antrenamente intense și dedicație au făcut-o pe Ștefania lider mondial, obținând locul I în Ranking Under 18, în proba de 400 de metri garduri. Sub îndrumarea atentă și inspirată a antrenoarei sale, Alina Enescu, Ștefania a depășit așteptările și a stabilit noi standarde pentru performanțele sportive.

Realizări impresionante

Articolul continuă după reclamă

Anul 2023 a fost unul de excepție pentru Ștefania. La doar 15 ani, a devenit campioană națională de seniori la 400 de metri garduri, o realizare remarcabilă pentru o sportivă atât de tânără. Un an mai târziu, la Campionatul European Under 20 de la Ierusalim, a câștigat medalia de aur, confirmându-și statutul de atletă de elită. În luna mai a acestui an, la etapa de seniori a Challenger Continental Tour 2024, Ștefania a reușit cea mai bună performanță din an, cu un timp incredibil.

Viitorul promițător – Jocurile Olimpice

Visul cel mai mare al Ștefaniei este să ajungă la Jocurile Olimpice, iar cu fiecare cursă se apropie tot mai mult de acest obiectiv. Sâmbătă, 22 iunie, Ștefania va participa la Finala Campionatului Național U18, care se va desfășura la București, unde speră să adauge încă o victorie impresionantă în palmaresul său deja bogat.

Pe lângă cariera sa sportivă de succes, Ștefania este și o elevă exemplară. A terminat clasa a VIII-a cu media generală 9,92 și acum studiază la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”. Recent, s-a alăturat campaniei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, desfășurată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Campania națională „100 de tineri pentru dezvoltarea României” a fost lansată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României în spiritul sărbătoririi unității și identității naționale și își propune să aducă în prim-plan poveștile și realizările celor mai remarcabili copii și tineri din România, care, prin pasiunea, dedicarea și talentul lor, au reușit să se facă remarcați la nivel național și internațional.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Stiri sociale » Ștefania Uță, noua stea a atletismului românesc, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României” a Fundației Dan Voiculescu