Antena Meniu Search
x

Ştiința aşezării alimentelor în frigider

Până şi aranjatul alimentelor în frigider este o ştiinţă. Deşi nu lipseşte din casa niciunui om, frigiderul tinde să fie folosit greşit în cele mai multe cazuri.

Vezi și

Până şi aranjatul alimentelor în frigider este o ştiinţă. Deşi nu lipseşte din casa niciunui om, frigiderul tinde să fie folosit greşit în cele mai multe cazuri.

De exemplu, laptele nu trebuie să stea pe uşa frigiderului, aşa cum nici deasupra lui nu trebuie aşezate alimente. Sunt greşeli aparent inofensive, dar care pot face o diferenţă uriaşă când vine vorba de prospeţimea şi siguranţa alimentelor.

Brânzeturile, untul şi alte produse lactate trebuie vidate, inclusiv dulciurile. Acestea sunt alimentele care trebuie puse pe raftul superior al frigiderului, pentru că aici temperatura rămâne mereu constantă.

Raftul din mijloc este dedicat produselor din carne şi mâncărurilor gătite.

Pe ultimul raft se aşează cutia cu lapte, cartonul cu ouă, carnea crudă, peştele şi alte ingrediente ce au dată de expirare redusă. Recomandarea nu este întâmplătoare: acolo este cea mai scăzută temperatură.

Este recomandat ca pe uşă să fie aşezate sucurile, condimentele - precum borcanele de pesto sau roşii uscate - muştarul, ketchup-ul şi borcanul cu murături.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Ştiința aşezării alimentelor în frigider