Antena Meniu Search
x

Reputat stomatolog din Constanța, răpus de coronavirus la numai 49 de ani

Un reputat stomatolog din Constanţa, pionier în medicina dentară, s-a stins din viaţă aseară, la Spitalul Colentina. Doctor Taner Chemal a ajuns în Capitală, după ce starea de sănătate i s-a agravat atât de mult încât a avut nevoie de ventilare mecanică. La doar 49 de ani, şi-a luat adio de la familie, prieteni şi pacienţi. Lasă în urmă o carieră strălucită şi un ultim mesaj cutremurător postat pe pagina de Facebook: "plătim preţul lipsei de educaţie". 

de Redactia Observator

la 24.07.2020, 22:26

Vezi și
  • Chemal Taner a murit la un spital din București.
  • Stomatologul era extrem de apreciat pentru munca prestată și implicarea în viața comunității.

Doctorul Chemal Taner avea 49 de ani, dar sănătatea fragilă l-a făcut vulnerabil în faţa COVID19. Avea probleme cardiace şi, recent, trecuse printr-o operaţie de micşorare a stomacului.

Nimeni nu ştie cum s-a infectat. Soţia şi cei doi copii sunt şi ei pozitivi şi internaţi în spital. Medicul s-a stins din viaţă tot la spital, fără familie, însă, înconjurat de colegii de breaslă. 

Dervis Memur, secretar UDT: Chiar înainte de a pleca la Bucureşti ne-a transmis că este suspect de COVID şi că merge la Bucureşti pentru mai multe investigaţii. 

Sali Negiat, presedinte de onoare UDT: Nu am cuvinte! Fiind şi doctor, lua toate măsurile de precauţie. Şi profesional şi ca om. Am stat de vorbă cu el în perioada stării de urgenţă. A fost ceva fulger. Nu ştiu ce s-a întâmplat, nu ştiu de unde s-a infectat, este o necunoscută.

Vestea morţii medicului a şocat întreaga comunitate turco-tătară din Constanţa. Pe lângă reuşitele profesionale, doctorul se implica mult în problemele comunităţii. 

Regep Subai, reprezentant UDT Constanța: Diferite proiecte de promovare a tradiţiilor, obiceiurilor, limbii tătarilor din Dobrogea. A fost un om care a adus plus valoare comunităţii în care a trăit! 

Iar asta s-a văzut şi astăzi, pe reţelele sociale. Prietenii şi colegii au trimis un ultim mesaj pentru omul Chemal Taner: "Odihneşte-te în pace!". Cel mai emoţionant mesaj este, de departe, ultimul pe care el însuşi l-a distribuit pe Facebook: "Nu, nu plătim preţul relaxării, plătim preţul lipsei de educaţie". 

Medicul era sub tratament cu remdesivir de câteva zile, însă organismul său nu a mai rezistat. 

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: Medicul de la Constanţa a fost internat la Colentina şi a beneficiat de 8 zile de acest tratament. După cum ştiţi, Remdesivirul a venit într-un studiu, am avut 640 de flacoane, venite în două serii, au fost repartizate în spitalele de boli infecţioase sau cele de suport covid care aveau specialişti în infecţioase.

Medicul a ajuns la Spitalul Colentina pe 15 iulie, în stare gravă. Chemal Taner a fost unul dintre cei mai apreciaţi implantologi şi specialişti în chirurgie orală din România. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Reputat stomatolog din Constanța, răpus de coronavirus la numai 49 de ani