Antena Meniu Search
x

Stradă din Cluj, focar de infecție din cauza petrecerilor organizate în faţa zecilor de localuri

Forfotă mare şi tineri dornici de distracţie, aşa erau serile pe strada Piezişu, centrul distracţiei din Cluj-Napoca. Acum însă strada este mai mult circulată de forţe de ordine.

de Redactia Observator

la 16.10.2020, 14:06

Vezi și
  • Şi în Caraș-Severin, purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie în aer liber.
  • În Reșița și în două comune toate unitățile de învățământ au trecut în scenariul roșu.

Poliţişti şi jandarmi patrulează neîncetat zona. Şi asta pentru că petrecerile organizate în faţa zecilor de localuri au dus la o explozie de cazuri de COVID-19.

Mircea Abrudean, prefectul judetului Cluj: Strada Piezişu este un focar de infecţie la nivelulş municipiului Cluj-Napoca în momentul de faţă. Avem câteva focare acre au izbcunit acolo de la petrecerile care se organizează acolo. Pentru că aomenii stau în grupuri aşaş sunt obişnuiţi, pt ca acelel etrase sunt foarte mici şi nu poate fi vorba de dsitanţare şi multe altele care au dus la acesată situaţie.

Strada, în apropierea căreia se află şi căminele studenţeşti a fost declarată zonă de siguranţă specială. Aşa că poliţiştii au misiunea de a-i împiedica pe tineri să se adune şi să organizeze petreceri.

Localnic: Situaţia este chiar una bună pentru că oamenii respectă regulile şi noi îi împingem să poarte mască, mai ales când trec printre mese. Chiar dacă e aglomerat câteodată, oamenii chiar respectă toate regulile.

La una din petrecerile care au avut loc pe această stradă, 21 de studenţi s-au infectat. Toţi sunt acum izolaţi în cămine. De altfel, în judeţul Cluj trei localităţi au depăşit rata de infectare de 3 la mia de locuitori. În Gherla, Câţcău şi Sic masca a devenit obligatorie peste tot în aer liber.

Şi în Caraș-Severin, purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie în aer liber, iar în municipiul Reșița și în două comune toate unitățile de învățământ au trecut în scenariul roșu.

Cristian Gâfu, prefect: Scopul acsetor măsuri este de a nu se răspândi acesată pandemie şi dea împediac copiii care sunt asimptomatici şi bolla trece uşor de a-şi îmbolnăvi părinţii şi bunicii. Ca urmare că în judeţul Craş Severin a avut loc o explozie a cazurilor am considerat necesar să dispunem obligativitatea purtării măştii pentru persaonelel acre au o vârstă d e5 ani în toate spaţiile deschise.

Însă nu toți oamenii au aflat că masca este obligatorie. În funcţie de numărul de cazuri cu noul coronavirus, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va mai impune noi restricţii sau va mai relaxa măsurile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Stradă din Cluj, focar de infecție din cauza petrecerilor organizate în faţa zecilor de localuri