Antena Meniu Search
x

Strănepotul lui Bram Stoker, autorul romanului Dracula, a venit pe urmele contelui-vampir

Expediţie inedită în munţii Călimani! Strănepotul lui Bram Stoker, celebrul autor al romanului Dracula, a venit în România, pe urmele unor notiţe lăsate de străbunicului lui.

de Redactia Observator

la 09.09.2019, 17:47

Vezi și

Expediţie inedită în munţii Călimani! Strănepotul lui Bram Stoker, celebrul autor al romanului Dracula, a venit în România, pe urmele unor notiţe lăsate de străbunicului lui. Irlandezul a descoperit la altitudinea de 2000 de metri ruinele unui castel ţinut ascuns de contele Dracula! Hotelierii din zonă sunt bucuroşi şi convinşi că gestul lui va aduce şi mai mulţi turişti dornici să afle legenda contelui.

Călătoria pe munte a început cu maşinile de teren până la marginea Parcului Naţional Călimani. Apoi, expediţia a continuat pe jos şi călare.

Pe măsură ce se apropiau, animalele erau tot mai neliniştite, iar Dacre Stoker spune că aceeaşi senzaţie au simţit-o şi personajele romanului, pe măsură ce se apropiau de castelul contelui Dracula.

În baza notiţelor lui Bram Stoker şi ale cercetărilor lui din urmă cu aproximativ o sută de ani, strănepotul lui a fost condus către o locaţie nouă, în vârful munţilor Călimani, unde contele Dracula ar mai fi avut un castel secret.

Inspiraţi de irlandezul care a venit special în România să vadă ruinele castelului ţinut ascuns, autorităţile au spus că ar fi un prilej bun să atragă turiştii aici.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Dacă traseul va fi amenajat, autorităţile spun că turiştii vor fi plimbaţi cu caleașca până la baza muntelui, iar de acolo se va merge călare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Strănepotul lui Bram Stoker, autorul romanului Dracula, a venit pe urmele contelui-vampir