Antena Meniu Search
x

Scandal la Academia de Poliţie. Zeci de studenţi au luat examenul de licenţă, după ce au primit înainte subiectele

Un profesor al Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" a recunoscut că dat unor studenţi subiectele la disciplina Combaterea Criminalității Organizate, înaintea susţinerii examenului de licență, sesiunea iulie 2017.

Un profesor al Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" a recunoscut că dat unor studenţi subiectele
Scandal la Academia de Poliţie. Zeci de studenţi au luat examenul de licenţă, după ce au primit înainte subiectele - Facebook / Politia Română

Un profesor al Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" a recunoscut că dat unor studenţi subiectele la disciplina Combaterea Criminalității Organizate, înaintea susţinerii examenului de licență, sesiunea iulie 2017.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție  au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatului Dascălu Ştefan Gabriel, cadru universitar al Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza".

Acesta este acuzat de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, dacă aceste acțiuni au avut drept scop obținerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

Pe acelaşi subiect

​Inculpatul Dascălu Ștefan Gabriel, în calitate de cadru universitar al Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" și persoană care a participat la elaborarea subiectelor la disciplina Combaterea Criminalității Organizate pentru sesiunea de licență din iulie 2017, la data de 3.07.2017, cu o zi înainte de derularea examenului de licență, a dat la doi studenți subiectele ce urmau să se regăsească în grilele de la materia de specialitate, la examenul din data de 4.07.2017. Informaţiile aveau caracter nepublic la momentul furnizării, cei doi studenţi transmiţând subiectele şi colegilor de grupă.

Drept urmare, 30 din cei 32 de studenți care au participat la examenul de licență la specialitatea respectivă  au obținut astfel un folos necuvenit constând în obținerea notei 9,70 la examen și promovarea examenului de licență.

​În prezența avocatului, inculpatul Dascălu Ștefan Gabriel a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:

- pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de 2 ani calculat de la data rămânerii definitive a hotărârii instanţei sesizate cu prezentul acord.

Inculpatul  va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Sector III și Fundației pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare  pe o perioadă de 60 zile lucrătoare.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpatul Dascălu Ștefan Gabriel, împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției, au fost trimise la Tribunalul București.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Scandal la Academia de Poliţie. Zeci de studenţi au luat examenul de licenţă, după ce au primit înainte subiectele