Antena Meniu Search
x

Studenţii au început goana după un loc în căminele din Bucureşti

După înscrierile la facultăţi, viitorii studenţi sunt acum nerăbdători să înceapă cursurile. Până atunci, însă, trebuie să se mute în Bucureşti. Cei mai mulţi se bat pe locurile de la cămin.

Vezi și

După înscrierile la facultăţi, viitorii studenţi sunt acum nerăbdători să înceapă cursurile. Până atunci, însă, trebuie să se mute în Bucureşti. Cei mai mulţi se bat pe locurile de la cămin.

Andreea Grosu este din Constanţa şi a fost admisă la facultatea de sociologie din Bucureşti. Şi ea, şi prietena ei, şi-ar dori să stea într-un cămin privat. 

ANDREEA GROSU, studenta:

Poţi să stai două sau trei persoane. Ca preţ e mult mai ok, sunt incluse toate utilitatile. 

163 de euro va trebui să plătească în fiecare lună. Plus o taxă de mentenanţă de 120 de euro la început. 

MARIAN FRANCU, reprezentant camin privat:

Avem spălătoria cu jetoane avem şi uscătorie, avem bucatarie şi sali de lectura pe fiecare etaj, lift, aer conditionat pe holuri si cantina. Comunitatea e cea mai interesanta aici, sunt tot felul de oameni cu skill-uri diferite. 

Studenţii care vor să stea singuri în cameră trebuie să cheltuiască peste 300 de euro. La stat, însă, costurile nu ajung nici la 300 de lei. 

Curăţenia trebuie să fie păstrată şi de studenţi în timpul anului universitar. Pentru că la început, totul este lună, spun reprezentanţii universităţilor. 

Pentru tinerii care vor mai multă intimitate, există şi varianta chiriei. Ce-i drept, şi preţul începe să crească. O garsonieră, între 200 şi 300 de euro, iar dacă vorbim despre un apartament cu două camere, preţul poate ajunge şi la 400 de euro în această perioadă. 

Cine a obţinut o notă mare, are o cameră frumoasă la un cămin de stat. Cine nu, trebuie să se grăbească pentru că locurile închiriate sunt aproape ocupate din luna august. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Studenţii au început goana după un loc în căminele din Bucureşti