Antena Meniu Search
x

Video Studenţii ieşeni care vin să ajute voluntar cu curăţenia stau o lună gratis în cămin. Cât a ajuns să coste un loc

Campusurile s-au transformat în adevărate furnicare. Studenţii zugrăvesc, fac curat şi îşi pregătesc căminele pentru noul an universitar. La Iaşi, cea mai mare agitaţie este la Universitatea Agronomică, acolo unde cursurile încep mai devreme: chiar de luni. Cei care fac voluntar curăţenie stau o lună gratis în cămin. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 17.09.2022, 19:52

Vezi și

Studenții Universității Tehnice din Iași cântă și dansează printre gălețile pline cu var și vopsea. Mai au două săptămâni până încep cursurile, dar au venit mai devreme ca să dea o mână de ajutor și să transforme căminul în care vor sta în "acasă".

Curătenia în cămin a devenit deja o tradiție.

''E al doilea an când vin, anul trecut mi-a plăcut, m-am distrat, colectivul este destul de interesant. Căminul a ajuns casa noastră, adică când ieşi pe hol e ca şi cum ai ieşi în sufragerie acasă.''

''Am venit din dorinţa de implicare. Desfăşurăm foarte multe activităţi pe timpul anului universitar care au ca scop petrecerea timpului într-un mod cât mai frumos, dar când este nevoie ne implicăm şi în genul acesta de activităţi.''

Pe acelaşi subiect

Alt cămin, aceeași atmosferă. Tinerii sunt tot cu chef de treabă, mai ales că cei care se oferă voluntar la curățenie primesc o lună de cazare gratuită.

Andrei Vreju, preşedintele căminului T13: Ne place să îmbinăm utilul cu plăcutul, drept urmare vrem să creem o atmosferă cât mai bună a acestui cămin. O facem în mod voluntar, cu drag.

''Ţinând cont că petrecem cea mai mare parte a anului aici, stăm mai mult decât acasă, este important să ne creăm condiţiile optime. Nimeni nu poate face în casa ta cum faci tu cu mâna ta.''

Cât a ajuns să coste un loc la cămin

Forfotă este și în campusul Universității Agronomice din Iași. Aici studenții deja își mută bagajele în camerele de cămin, pentru că de luni încep cursurile. Lucian este student la Facultatea de Horticultură şi este al doilea an în care stă la cămin.

Lucian Onea, student USV Iași: Azi e cea mai grea zi din an, nu se compară cu niciuna.

Reporter: De ce e cea mai grea, în ce sens?

Lucian Onea, student USV Iași:  Căratul şi asta în general. Drumul până aici.

Vasile Stoleru, prorector activităţi sociale USV Iaşi: Începem ca de obicei mai devreme, e o obişnuinţă la noi la Universitatea pentru Ştiinţele Vieţii. Pentru acest an universitar avem 1.735 de locuri de cazare. Nu sunt probleme din punct de vedere al numărului de locuri pe care le asigurăm. 

 

Odată cu scumpirea chiriile şi a utilităţilor, studenţii s-au "bătut" anul acesta pentru un loc la cămin, acolo unde cheltuielile pe lună nu depăşesc 500 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Studenţii ieşeni care vin să ajute voluntar cu curăţenia stau o lună gratis în cămin. Cât a ajuns să coste un loc