Antena Meniu Search
x

Mai mulţi manageri importanţi români au absolvit un curs de afaceri la Viena

Sunt manageri la cele mai mari companii din România, sunt tineri antreprenori care vor să pună pe roti viitorul ţării noastre iar mulţi dintre ei, chiar reuşesc. O fac prin multă muncă şi sacrificiu şi învaţă să fie oameni de afaceri, departe de casa lor, de la cei care şi-au dovedit deja succesul în toată lumea.

Vezi și

Sunt manageri la cele mai mari companii din România, sunt tineri antreprenori care vor să pună pe roti viitorul ţării noastre iar mulţi dintre ei, chiar reuşesc. O fac prin multă muncă şi sacrificiu şi învaţă să fie oameni de afaceri, departe de casa lor, de la cei care şi-au dovedit deja succesul în toată lumea.

Sunt imagini surprinse la o mie de kilometri de capitala României. O oră şi jumătate de mers cu avionul. Chiar dacă distanţa nu este una tocmai mare, contrastul faţă de priveliştea cu care noi românii ne întâlnim zi de zi, este imens. Suntem la Universitatea de Economie şi Business din Viena. 

Am nimerit în mijlocul unei ceremonii inedite în care studenţii jură cu mâna pe un sceptru că vor apăra principiile învăţate de la profesorii lor. Este festivitatea de absovire a Masteratului în Adminstrarea Afacerilor. Printre cei 20 de studenţi români care au trecut de testele finale, l-am întâlnit pe Marius. Tânărul este deja directorul unei companii de investiţii financiare şi membru în mai multe foruri de conducere, dar simte că mai are de învăţat. 

-Diferenţa faţă de profesorul tipic român este că abordarea este mult mai aplicată, deci se reinterpretează teoria prin perspectiva practicii.

Pe acelaşi subiect

Iar timp de un an şi două luni, Marius a muncit din greu. A studiat, a scris proiecte şi a elaborat planuri de afaceri. Totul pentru a-i convinge pe profesori, mulţi dintre ei cu renume mondial, de abilităţile lui în afaceri. Ceva mai greu i-a fost cu cei doi copii ai săi.

-Cel mic m-a sunat ieri când a auzit că am absolvit şi m-a întrebat, tati, acum putem să mergem în weekend la schi? I-am zis da!

Fiica lui Ştefan însă, un alt absolvent al Universităţii din Viena, a ţinut să-i fie alături la absolvire.

-Să zicem că am venit la terminarea şcolii tatălui meu, să zic aşa...

-Dar, zi-mi, eşti mândră te tatăl tău?

-Da!

E mândră de omul care face parte din fondatorii celei mai mari mişcări sociale din România, ce militează pentru o ţară cu zero deşeuri. 

-Cred că asta e o condiţie pe care fiecare dintre noi trebuie să o avem de mai multe ori în viaţă, să fim tot timpul în căutarea cunoaşterii, asta ne ajută să ne adaptăm la un val din ce în ce mai rapid de schimbare.

Iar Ştefan vrea să facă parte din schimbare. Chiar dacă până acum România nu i-a oferit prea multe, el vrea s-o facă mai frumoasă.

-Ce trebuie noi să învăţăm, şi noi ca români şi ca societate, este că avem foarte mult de muncă, cu noi.

Iar studenţii care învaţă departe de casă asta îşi doresc. Să muncească pentru a ne schimba.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Mai mulţi manageri importanţi români au absolvit un curs de afaceri la Viena