Antena Meniu Search
x

Bătaie pe locurile de cazare din căminele studenţeşti, la Cluj

Mai sunt câteva zile până când începe anul universitar! Iar asta înseamnă că studenţii au mare nevoie de cazare.

Vezi și

Mai sunt câteva zile până când începe anul universitar! Iar asta înseamnă că studenţii au mare nevoie de cazare. Doar că în cămine nu sunt destul de multe locuri. Iar în Cluj, de exemplu, e destul de scump să-ţi închiriezi o garsonieră sau un apartament. Şi astfel au apărut şi soluţiile alternative. 

Universitatea Tehnică din Cluj- Napoca este un adevărat furnicar. Aproape nouă mii de studenţi au cerut un loc în cele nouă cămine, doar că acestea au o capacitate de aproape cinci mii de locuri. Irina şi Raluca au fost printre cei norocoşi. Astăzi au mers să se instaleze în camera în care vor sta anul acesta.

"Acasă la mine aveam biroul la fereastră. Trebuia să văd tot ce se petrecea pe stradă." Aşa îl are şi acum. Raluca a fost curajoasă. A ales facultatea în Cluj ca să înveţe să trăiască pe spatele ei: "Eu sunt din Întorsura Buzăului. E o experienţă pentru mine să încerc să fac lucrurile singură."

Irina, cu bagajele după ea, a ajuns şi ea în camera de cămin. La un etaj superior, de unde se aude freamătul oraşului. Este nostalgică după locurile natale: "Sunt din Bazinul Dornelor, zonă de munte. Când am venit aici, wow! Prima dată când am venit să mă înscriu era o gălăgie, na, aşa e-n oraş. I-am zis lu tata, tata o să-mi fie dor de liniştea de acolo, cum se aude ciripitul, cum se aud greierii."

Pe acelaşi subiect

O schimbare pentru studenţii din primul an! Tinerele au emoţii când se gândesc la celelalte două colege cu care vor sta în cameră. Fetele nu s-au gândit să stea cu chirie în oraş. Nu ar fi avut buget pentru asta: "Acum am dat 180 de lei. Am înţeles că lunile următoare voi da 155 de lei." 

Cine a avut bani mulţi, a ales confortul din centrul oraşului. În centru, încep apartamentele cu o cameră de la 300 până la 550 de euro. Apartamentele cu 2, 3 camere ajung şi până la 900, 1000 de euro.

La periferie, preţurile sunt mai mici. Pentru studenţi, orice spaţiu a fost amenajat de proprietari pe post de cameră.

Toate spaţiile se închiriază repede, pentru că cererea în această perioadă este foarte mare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Bătaie pe locurile de cazare din căminele studenţeşti, la Cluj