Antena Meniu Search
x

Video Studiu: Românii nu sunt preocupaţi de binele altora, dar sunt printre primii când vine vorba de etalarea bunăstării

Un studiu comandat de un grup de antreprenori din ţara noastră arată că România este locul unde nu interesează pe nimeni că vecinul îşi bate nevasta, dar ştie toată lumea ce ţi-ai cumpărat din ultimul salariu. 

de Redactia Observator

la 17.12.2021, 17:55

Vezi și

Suntem, mai exact, pe ultimul loc în Europa atunci când vine vorba de grija pentru cei din jur şi pe primul atunci când este vorba despre etalarea bunăstării. 

10 la sută dintre români pot să spună că sunt bogaţi, în timp ce 9 milioane şi jumătate dintre conaţionali au un venit mediu. Cu toate acestea, românii îşi percep propria viaţă drept mai rea decât este în realitate şi doar 47 la sută sunt covinşi că vor avea o calitate a vieţii mai bună peste 5 ani.

Cei mai mulţi nu fac însă nimic ca să schimbe ceva. Doar o treime dintre repondenţii studiului îşi asumă responsabilitatea pentru problemele sau reuşitele din viaţa lor. Acelaşi studiu evidenţiază şi un lucru pozitiv, anume că tinerii arată un grad mai mare de asumare și inițiativă decât cei în vârstă. Cu toate acestea, nici ei nu au încrederea şi determinarea celorlalţi europeni. Studiul a fost realizat pe două mii 400 de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Studiu: Românii nu sunt preocupaţi de binele altora, dar sunt printre primii când vine vorba de etalarea bunăstării