Antena Meniu Search
x

(+18) Soarta orfanilor români luați în Canada în 1990. Video ȘOCANT!

ATENȚIE! Imaginile vă pot afecta emoţional! În 1990 imagini cutremurătoare din orfelinatele din România șocau întreaga planetă. Atunci mai multe state s-au implicat pentru salvarea acestor copii fără nici un viitor.

Recent canadienii au făcut un studiu despre orfanii români adoptaţi de ei după 1990.

„Când Cortina de Fier a căzut, acum aproape 25 de ani, imaginile au şocat întreaga lume: zeci de mii de copii români înghesuiţi în instituţii reci şi cenuşii, uneori aşezaţi câte şase într-un pat. Subnutriți și suferinzi, copiii se legănau în tăcere pe saltele subțiri, ponosite. Cei mai mulţi nu vorbeau sau nu plângeau”, așa descriau jurnaliştii canadieni de la calgaryherald.com, situaţia din orfelinatele româneşti din 1990.

Peste 1.400 de copii din România au fost adoptați între 1990 şi 1991 de canadieni. Astfel, cercetătorii canadieni le-au urmărit evoluţia celor care au ajuns să fie crescuţi de conaţionali, prin intemediul câtorva studii realizate la anumite interavale de timp.

Aceștia i-au observat pe copii în primii ani după adopţie şi au vorbit cu ei de două ori în timpul şcolii primare şi secundare şi încă o dată în jurul vârstei de 17 ani.

Recent, cercetătorii au anunţat că încep un nou studiu cu speranța că tinerii adulţi de astăzi vor putea realiza de unii singuri care au fost lucrurile care i-au ajutat şi cele care i-au împiedicat să treacă peste trauma suferită în copilărie.

Până acum s-a demonstrat că traumele din copilărie lasă urme adânci asupra unei persoane. Astfel, un studiu publicat în 2007, a arătat că aproximativ 40% dintre copiii români adoptați în Canada au fost diagnosticaţi cu o tulburare mintală, comparativ cu 15% rata aferentă populaţiei generale de tineri canadieni.

sursă: ro.stiri.yahoo.com

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » (+18) Soarta orfanilor români luați în Canada în 1990. Video ȘOCANT!