Antena Meniu Search
x

Sucurile naturale, mai căutate ca berea, în Harghita

Suntem în plină toamnă, vremea nu e tocmai rea nici pentru noi dar a fost de-a dreptul bună pentru recolta de fructe. În Harghita, într-o fabrică mică este produs suc din fructe şi legume.

de Redactia Observator

la 27.10.2020, 17:02

Vezi și
  • Aproape 5 tone de fructe sunt presate zilnic acolo.
  • Sucul natural este sigilat şi poate fi păstrat şi consumat timp de 10 luni.

În mica fabrică din Zetea se lucrează zi și noapte pentru sucurile proaspete din fructe. Cererea din partea localnicilor este tot mai mare. Aşa că, deşi producţia e bună, doritorii tot au de aşteptat chiar şi două zile până când comanda este gata.

Bodrogi Gyorgy- producător: Lucrăm de două săptămâni la foc continuu. Acum au posibilitate să aducă aici şi noi facem suc de fructe din ele. Avem mere, asta este baza dar aduc şi sfeclă, morcov, struguri, gutui şi alte fructe.

Miklos Jolan, producator: Vindem la clienţi în sat, iar ce rămâne facem suc de mere. Anul ăsta am făcut 200 de litri.

Fructele sunt presate la rece şi se pasteurizează la 85 de grade celsius. O pungă de 5 litri. de vitamine costă 12 lei. Mai nou oamenii îşi doresc şi diferite combinaţii de fructe cu sfeclă sau morcovi.

Szekely Csaba, agronom: Am o livadă de meri. Am vreo 500 şi ceva de pomi aici. Majoritatea măr. A fost un an foarte frumos pentru producţia de mere

Ilyes Gyorgy, localnic: Am adus mere. Aproape 150 de kg din care sper că voi primi în jur de 30-40 de litri de suc de mere. Nici nu încerc să iau din altă parte fiindcă ştiu că dânşii lucrează bine şi sunt curate.

Aproape 5 tone de fructe sunt presate zilnic acolo. Sucul natural este sigilat şi poate fi păstrat şi consumat timp de 10 luni.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Sucurile naturale, mai căutate ca berea, în Harghita