Antena Meniu Search
x

Şuier, câinele care pune infractorii pe fugă şi-a demonstrat abilităţile în platoul de la Observator

Îl cunoaşteţi de pe plajă, de la cele mai mari festivaluri de muzică, de pe stradă sau din fotografiile publicate pe pagina de Facebook a Ministerului de Interne. Şuier şi partenerul să tocmai ce au ajuns în platou.

Vezi și

Îl cunoaşteţi de pe plajă, de la cele mai mari festivaluri de muzică, de pe stradă sau din fotografiile publicate pe pagina de Facebook a Ministerului de Interne. Dacă-l ştiţi mai de aproape, nu e bine. Înseamnă că v-a mirosit. Este cel mai bun detector de droguri al Poliţiei Române. Are trei ani, îl cheamă Şuier şi numele l-a primit pentru că nu ştie să latre.​ Şuier şi partenerul său au venit în platou. 

Nu prea ştie să latre, aşa că şuieră. Iar când găseşte ceva suspect se aşază şi indică locul cu botul. Aşa ştie partenerul lui că acolo sunt substanţe interzise.

Pe un obiect mic, de cauciuc, poliţiştii imprimă diverse mirosuri ale substanţelor interzise. Metodele de antrenament sunt secrete. Aşa învaţă câinii poliţişti să depisteze orice. Chiar şi printre mirosuri de mâncare sau alte mirosuri care i-ar putea distrage.

De fiecare dată când îşi face treaba, primeşte mingea. Este recompensa supremă pentru el. Nu face diferenţa dintre antrenament şi misiune tocmai pentru a fi la fel de concentrat în orice situaţie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

L-aţi văzut cel mai mult la Neversea, în Constanţa sau la Untold, în Cluj. Cei care au respectat legea au făcut fotografii cu el. Iar pe cei care nu au respectat legea, Şuier i-a depistat şi i-a trimis la Secţie.

Până la următoarea misiune, Şuier se antrenează, în fiecare zi, alături de Lucian, la centrul Chinologic din Sibiu. Chiar şi pentru lătrat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Şuier, câinele care pune infractorii pe fugă şi-a demonstrat abilităţile în platoul de la Observator