Antena Meniu Search
x

"Supra-nasii", problema romanilor care fac naveta cu trenul

Cu bilet sau cu nasul? Este una dintre marile dileme ale romanilor care fac naveta cu trenul. Culmea este ca si "nasii" au aceeasi dilema. Aceasta dispare ca prin minune, in momentul in care apar "supra-nasii de la Bucuresti".

Vezi și

Este ora 05:45, in gara Lehliu. Trenul care se apropie este plin cu navetisti care se indreapta catre Bucuresti. Pe peron mai asteapta inca 50 de persoane. Impreuna cu mai multi angajati ai CFR, reporterii de la Observator participa la un supracontrol pe una din cele mai aglomerate rute de navetisti. Aparitia supra-nasilor in tren provoaca agitatie.

Ca in fiecare dimineata, incepe negocierilor dintre angajatii CFR si pasagerii fara bilet. Banii destinati "nasului" se completeaza cu sumele necesare pentru amenda. Navetistii platesc ce au de platit, dar nu ii iarta pe controlori, asa ca ironiile curg.

La vederea supra-nasilor, oamenii incep sa se caute prin buzunare, dar asta nu inseamna ca nu incearca si sa negocieze in acelasi timp.

Vestea ca este supracontrol in tren avanseaza mai repede decat echipa venita de la Bucuresti. Plus ca navetistii au aflat si ca supra-nasii sunt insotiti de o echipa sub acoperire a Observatorului.

Din cauza furturilor de pe magistrala Bucuresti Constanta, trenurile au intarzieri tot mai mari, iar cei care se duc la munca risca sa fie dati afara din cauza ca nu ajung la timp la serviciu. Dar si in aceste conditii, cei mai multi navetisti platesc bilet. Controlorii au gasit doar un blatist la cinci pasageri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » "Supra-nasii", problema romanilor care fac naveta cu trenul