Antena Meniu Search
x

Susţine-ţi profesorul preferat să intre în Liga Profesorilor Excepţionali!

S-a dat startul celei de-a doua ediţii a campaniei menite să-i aducă în lumina reflectoarelor pe cei mai buni dascăli. Până pe 20 iunie, se pot înscrie în competiţie toţi profesorii care s-au remarcat de-a lungul carierei prin rezultatele elevilor

Vezi și

S-a dat startul celei de-a doua ediţii a campaniei menite să-i aducă în lumina reflectoarelor pe cei mai buni dascăli. Până pe 20 iunie, se pot înscrie în competiţie toţi profesorii care s-au remarcat de-a lungul carierei prin rezultatele elevilor

Campania liga profesorilor excepţionali este lansată de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. 

În liga profesorilor excepţionali au şansa să intre toţi dascălii, de la cei care predau în şcoli primare până la cei care îi pregătesc pe elevii de clasa a 12-a.

Profesorii sunt ceea ce trebuie să fie în momentul ăsta, numai că, se pare că modelele de bune practici nu sunt bine diseminate, nu sunt aduse în atenţia noastră. Ei rămân în umbră şi-şi fac datoria aşa cum trebuie.

Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României şi-a propus să schimbe asta.

Părinţii şi elevii au la dispoziţie două luni pentru a-i înscrie în concurs pe profesorii cu care se mândresc. Dintre toţi candidaţii înscrişi vor fi aleşi 30, prin vot online, pe pagina de internet a fundaţiei. Aceştia vor merge în următoarea etapă, în care un juriu îi va alege pe cei mai buni zece dascăli.

Toţi cei care sunt cu adevărat excepţionali, cei care au acel har, pentru că fiecare profesor trebuie aibă har, trebuie să ştie să îţi transmită acea stare care să te ducă într-un învăţare.

Ediţia de anul trecut a fost câştigată de profesorul de limba română Aurel Zisu, de la liceul Carol I din Craiova.

Alături de el pe podium au mai urcat Constantin Ursu şi Dumitru Vizitiu. Primul a fost recompensat cu un salariu de merit de cinci mii de lei, pe durata unui an şcolar. Cel de pe poziţia secundă a primit un salariu de trei mii de lei iar ultimul două mii de lei pe lună, tot pe durata unui întreg an şcolar.

Profesorii, în clasele mici, sunt nişte formatori, iar mai departe reuşesc să ne cizeleze, să găsească în noi ceea ce este frumos, să contureze oarecum calităţile noastre.

Concursul "Liga Profesorilor Excepţionali" este organizat de către Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României în parteneriat cu Fisher International.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Susţine-ţi profesorul preferat să intre în Liga Profesorilor Excepţionali!