Antena Meniu Search
x

SUTE de dosare de fraudă în achiziţiile publice din 2016: Prejudiciile DEPĂŞESC 5 MILIARDE de lei

Peste 900 de dosare penale pentru fraudă în achiziţiile publice au fost întocmite, în 2016, de poliţişti. Prejudiciile aduse bugetului de stat depăşesc cinci miliarde de lei, anunţă Poliţia Română.

Peste 900 de dosare penale pentru fraudă în achiziţiile publice au fost întocmite, în 2016, de poliţişti. Prejudiciile aduse bugetului de stat depăşesc cinci miliarde de lei, anunţă Poliţia Română.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au întocmit anul trecut 946 de dosare penale pentru fraude în domeniul achiziţiilor publice, iar faţă de 50 de persoane au fost dispuse măsuri preventive, pentru recuperarea prejudiciilor fiind instituite măsuri asiguratorii în valoare de 1,7 miliarde de lei.

"Dintre dosarele penale înregistrate, 840 au avut ca obiect fraude specifice achiziţiilor publice în domeniul administraţie publică, 65 în domeniul sănătaţii şi 44 în domeniul învăţământului", arată reprezentanţii Poliţiei.

Un număr de 406 dosare au fost înregistrate în urma sesizării din oficiu a poliţiştilor.

Pe acelaşi subiect

Totodată, 391 de dosare au fost înaintate parchetelor competente. Au fost întocmite 54 de referate cu propunere de trimitere în judecată, iar în 40 de dosare au fost emise rechizitorii.

De asemenea, faţă de 50 de persoane s-au dispus măsuri preventive, dintre care opt au fost arestate preventiv, iar 42 au fost reţinute, menţionează IGPR.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » SUTE de dosare de fraudă în achiziţiile publice din 2016: Prejudiciile DEPĂŞESC 5 MILIARDE de lei