Antena Meniu Search
x

Sute de kilograme de carne expirată, găsite într-un hipermarket din Bucureşti

E alertă alimentară înainte de Paşte. Sute de kilograme de carne expirată au fost găsite într-un hipermarket din Bucureşti. Marfa urma să fie reambalată şi pusă la raft, spre vânzare.

Vezi și

 Înarmaţi cu o cameră ascunsă, reporterii Observator au descoperit cât de puţin grijă au angajaţii faţă de sănătatea noastră.Este greşeala pe care o fac mulţi consumatori. Aflaţi în faţa rafturilor nu verifică eticheta produselor pe care le cumpără. Se bazează pe corectitudinea comercianţilor şi pe indicaţiile lor.

Controalele autorităţilor trag, însă, un semnal de alarmă. Comisarii de la Proctecţia Consumatorilor au găsit sute de kilograme de carne stricată într-un hipermarket din Capitală.

În total, 525 de kilograme de carne au fost oprite definitiv de la comecializare. Din 20 de operatori economici controlaţi, la 19 dintre ei s-au găsit nereguli. Peste 100 de mii de lei a fost cuantumul amenzilor.

Abateri grave s-au găsit şi la produse lactate, peşte, ouă şi vin. Aşa că mare atenţie de unde alegeţi să vă aprovizionaţi pentru masa se Paşte! De sărbători, comercianţii fac totul ca să nu rămână cu marfa nevândută. De Crăciun şi de Revelion, reporterii Observator au arătat cum şi în pieţele şi târgurile din Bucureşti, totul se spală şi se vinde, nimic nu se aruncă.

“La produsele din carne, la carnea de miel trebuie să fim atenţi dacă are ştampila sanitar-veterinară. Să cerem eticheta la orice alte produse fracţioante care se vând la vrac. Aici mă refer şi la vin”, a declarant preşedintele ANPC, Marius Alexandru Dunca

În această perioadă cominsarii de la Protecţia Consumatorului fac controale în toată ţară şi verifică,în special, produsele specifice Paştelui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » Sute de kilograme de carne expirată, găsite într-un hipermarket din Bucureşti