Antena Meniu Search
x

Video Sute de metri de plaje noi pe litoral. Cele mai căutate staţiuni vor fi prelungite cu 200 de hectare de nisip

Cu toţii sperăm la un viitor sezon estival ca înainte de pandemie, iar de la malul mării vin şi veşti bune. Vara viitoare vom avea plaje lărgite. Cele mai căutate stațiuni de pe litoralul românesc câștigă peste 200 de hectare de nisip. Lucrările pentru faza a doua a proiectului de înnisipare deja au inceput. Nu mai puţin de 840 de milioane de euro sunt investiţi în proiect, bani de la uniunea europeană.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 25.11.2020, 12:44

Vezi și
  • Nu mai puţin de 840 de milioane de euro sunt investiţi în proiect, bani de la Uniunea Europeană
  • Cele mai căutate stațiuni de pe litoralul românesc câștigă peste 200 de hectare de nisip

În nordul stațiunii Mamaia, una dintre cele mai căutate zone de către turiști vară de vară, plajele vor fi de la anul mult mai generoase. 

Şi nu românii sunt cei care lucrează, ci o firmă olandeză care a construit şi celebra insulă palmier din Dubai.  

Nicușor Buzgaru  manager de proiect: In momentul de fata este la etapa de prelevate a nisipului de pe fundul marii, practic eate la încărcare, ea vine la capătul conductei submerse care se cuplează si incepe si descărca amestecul de nisip și apa.

Pe 30 de kilometri lungime litoralul va câştiga fâşii de nisip nou şi sunt readuse la viaţă bucăţi de plajă care în câţiva ani ar fi devenit istorie. Staţiuni precum Costineşti, Olimp, Jupiter, Venus, Saturn, Mangalia şi 2 Mai vor câştiga mai mult teren ca să primească turişti. Pe lângă nisip, plajele vor fi consolidate de diguri cu bolovani de până la 7 tone. 

Nicușor Buzgaru  manager de proiect: Este un proiect mult mai amplu, aici suntem in cadrul lotului 2 din 11 loturi cu o valoare totală este de 840 de milioane de euro.

Cercetătorii spun că lucrările afectează ecosistemul din apropierea ţărmului Mării Negre, dar că în timp acesta se va reechilibra.

Simion Nicolaev, director Institutul de Cercetare Marina: Pe de o parte realizam bine, facem un lucru pozitiv, marim.plaja, pe de alta parte modificăm habitatul, iar lucrul acesta are un efect negativ, dar in timp lucrurile se reglează.

Din primavară, proiectul va continua aşa că, până în 2023 vor fi lărgite, în total, 11 sectoare se plajă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Sute de metri de plaje noi pe litoral. Cele mai căutate staţiuni vor fi prelungite cu 200 de hectare de nisip