Antena Meniu Search
x

Sute de tone de carne şi ouă alterate au ajuns pe mesele românilor!

Este concluzia operaţiunii de curăţare fără precedent declanşată în lupta cu mafia cărnii.

Vezi și

O reţea criminală din care fac parte inclusiv mari producători dar şi reprezentanţi ai autorităţilor. Sute de oameni sunt audiaţi şi zece suspecţi au fost deja reţinuţi în dosarul cărnii alterate, considerat un atentat la sănătatea românilor şi la securitatea naţională!

Prin magazine şi restaurante, sute de tone de carne fără acte şi certificate sanitare ajung în farfuriile românilor.

Pe piaţa neagră, nimic nu se pierde, totul se transformă. Carne expirată din august 2013 şi condimente care trebuiau aruncate de doi ani. Era reţeta secretă după care se făceau mezelurile într-o fabrică de la Rupea lângă Braşov.

Istoria se repetă la Ghimbav. În depozit 9 tone de carne de porc ieşită din garanţie erau depozitate lângă carnea încă bună de consum.

Nici comercianţii care au venit să se aprovizioneze nu dau doi bani pe siguranţa alementelor. Carne şi produse de patiserie expirate, încărcate la grămadă, într-o maşină de livrat felicitări.

De două zile se fac verificări în depozite dar şi la marile laţuri de magazine din Bucureşti şi 18 judeţe. 230 de tone de carne expirată vor fi distruse.

Reţelele demascate acum aduceau carne din Olanda, Polonia, Marea Britanie şi Germania, fără să plătească taxe. Marfa ajungea în depozite şi la producători din toată ţara care o vindeau la un preţ mai mic decât cel de pe piaţă. Carnea alterată era procesată şi transfomată în mezeluri care ajungeau în magazine dar şi la firme de catering.

Printre sutele de martori şi suspecţi aduşi la audieri în dosarul cărnii este şi mama sportivei Sorana Cârstea, care are un depozit de alimente în Târgovişte.

Zece persoane au fost deja reţinute în dosarul produselor din carne alterată. Un inspector OPC Cluj şi un consilier ANSV sunt cercetaţi după ce au anunţat anumite firme că vor fi verificate.

Un român consumă în medie 4,5 kilograme de carne lunar. Anual în România se vinde legal carne în valoare de 1,2 miliarde de euro. Vânzările "la negru" depăşesc 400 de milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Sute de tone de carne şi ouă alterate au ajuns pe mesele românilor!