Antena Meniu Search
x

Sute de tone de plastic au ars cu flăcări uriaşe în Ialomiţa, iar norul toxic a ajuns deasupra Bucureştiului

Flăcări uriaşe au înghiţit o fabrică din Ialomiţa, iar norul toxic a ajuns până la Bucureşti. Au ars sute de tone de plastic şi nimeni nu a avertizat populaţia.

Vezi și

Flăcări uriaşe au înghiţit o fabrică din Ialomiţa, iar norul toxic a ajuns până la Bucureşti. Au ars sute de tone de plastic şi nimeni nu a avertizat populaţia. Chiar primarul din localitate susţine că, deşi a chemat Garda de Mediu, în orele critice oficialii nu au răspuns apelurilor.

Nici până acum nu se cunoaşte nivelul de toxicitate, dar experţii le transmit celor din zonă să poarte măşti de protecţie.

Era miezul nopţii când, în centrul de colectare şi reciclare de materiale plastice, din Fierbinţi, s-a dat alarma. Cei din zonă au simţit mai întâi un miros de fum, apoi au văzut flăcările înalte de câteva zeci de metri. În câteva minute se auzeau deja exploziile. Una după alta. 

La câteva sute de metri de fabrică sunt şi primele case. Norul negru de fum a fost purtat de vânt zeci de kilometri. A ajuns până-n Bucureşti.

La mai bine de 10 ore de când a izbucnit incendiul, deşi flăcările au fost stinse, plasticul topit încă fierbe într-un canal. 

Sute de tone de materiale plastice au ars necontrolat. Iar toxicitatea a depăşit cu mult nivelurile acceptate în legislaţie pentru zonele populate, susţin experţii. 

Daniela Ştefan, profesor politehnică: "Un gaz aşa de toxic blochează oxigenul din alveole, respiraţia îngreunată ameţeli, dureri de cap, stări de vomă. Populaţia din zona în care a avut loc accidentul trebuie să fie protejată, cu măşti pentru respiraţie. Să se asigure apă în cantităţi foarte mari, lapte eventual."

Doar că nimeni nu le-a explicat oamenilor pericolele la care se expun.

Faţă de această fabrică s-ar fi făcut zeci de sesizări. Amenzi s-au dat, dar lacătul a fost pus doar temporar. 

Cele mai multe sesizări au fost făcute din cauza mirosului toxic. 

Cu toate astea, nimeni nu a comunicat reprezentanţilor fabricii un termen de rezolvare a problemelor. Dezastrul de azi-noapte ar fi fost declanşat de o defecţiune la reţeaua electrică. 

În urma incendiului, doi oameni au fost răniţi. Un angajat şi un pompier care primesc şi acum îngrijiri medicale. Reprezentanţii Autorităţii de Mediu, instituţia care care ar trebui să ia măsurile de protejare a pupulaţiei, nu au putut fi contactaţi. 

Nici oficialii fabricii nu au oferit un punct de vedere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Sute de tone de plastic au ars cu flăcări uriaşe în Ialomiţa, iar norul toxic a ajuns deasupra Bucureştiului